Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida sol.licita a la Comissió Europea la paralització de la construcció de la variant sud de Pedralba


  • Estefanía Blanes; “la seua construcció amb el traçat proposat suposaria una agressió irreversible per a un espai natural protegit que no podem permetre ni compartir”.

EUPV ha sol·licitat, a través d'una pregunta a la Comissió Europea a Brussel·les, la paralització del projecte de la Variant Sud de Pedralba, perquè l'actual projecte afectarà el Parc Natural del Túria i podria incomplir la normativa mediambiental europea.

Estefanía Blanes León, diputada d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i portaveu adjunta del Grup Parlamentari d'Unides Podem, després de la reunió mantinguda amb l'Associació en Defensa del Paisatge de Pedralba, ha considerat “absolutament necessària la intervenció de la Comissió Europea perquè la Conselleria Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Diputació de València rectifiquen, paralitzen el projecte actual i elaboren un nou mediambientalment sostenible que evite danys irreversibles en aquest espai natural”, a més ha advertit que el projecte actual “podria incomplir la normativa europea sobre el medi ambient”. Per això, Blanes ha anunciat que “també posarem en marxa iniciatives parlamentàries perquè Les Corts es pronuncien sobre aquest tema”.

Per a finalitzar, la diputada d'esquerres ha volgut reconéixer el treball de l'Associació en Defensa del Paisatge de Pedralba “que porta anys lluitant contra un projecte que degradaria la zona amb unes conseqüències terribles per a un espai natural com és el del Parc Natural del Túria”.

La pregunta a la Comissió Europea, que ha sigut registrada per l'eurodiputat Manu Pineda, d'Esquerra Unida en el Grup de l'Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica (GUE/NGL), es fonamenta en què la construcció de l'actual projecte Variant Sud de Pedralba destruirà part de la zona agrícola del Parc Natural del Túria (València-Espanya). Aquest parc compta amb protecció mediambiental de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN), forma part de la Llista d'Aiguamolls d'Importància Internacional, pertany al seu torn a la Xarxa Natura 2000 (com LIC i ZEPA) i ha sigut declarat per l'ONU com a Sistema Important de Patrimoni Agrícola Mundial. I adverteix a la Comissió de la possible vulneració de la normativa mediambiental per part del projecte sobre la base de les Directives 2014/52 sobre repercussions de determinats projectes públics i privats sobre el medi ambient o de les Directives 147/20095 i 43/19926.

Manifestació front a la variant sud de Pedralba- arxiu



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon