Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana aprova el Pressupost de 2021 amb major despesa de la seua història. Compromis i PP voten en contra

El consistori augmenta la despesa corrent per a la millora dels serveis urbans i incrementa un 30% la despesa social, mantenint de nou uns comptes plenament sanejats amb els impostos congelats.

L'Ajuntament de l'Eliana ha aprovat aquest dimecres el pressupost de l'entitat per a l'any 2021 amb els vots a favor del PSOE i Ciutadans i el vot en contra de Compromís i PP. D'igual forma, el Ple ha aprovat també la modificació de crèdits per import de 3.453.882 euros que permetrà al Consistori destinar el romanent de tresoreria, símbol del sanejament i bona gestió dels comptes municipals en els últims anys, a una dotzena d'actuacions entre les quals es troba la renovació de voreres, la repavimentació de vials o l'ampliació de la Casa de la Música.

Per primera vegada, el document pressupostari presenta un equilibri entre els ingressos i les despeses amb un import de 16.345.316 euros, els més alts de la seua història i que suposen un augment de quasi un 12% respecte als comptes del 2020. Uns pressupostos plenament sanejats que mantenen, un any més, els impostos congelats i que preveuen noves exempcions i bonificacions. A més, mantindran sense retallades les partides destinades a esport, cultura i educació, considerades àrees fonamentals per al model de ciutat pel qual ve apostant l'Equip de Govern.  

La política econòmica municipal no es mostra aliena a la realitat actual provocada pel Covid-19 i ha creat una nova partida dotada amb 100.000 euros per a actuacions extraordinàries relacionades amb la pandèmia. En aquest sentit, apostarà per la reconstrucció econòmica i social del municipi incrementant amb 150.000 euros més la partida de promoció econòmica, amb 250.000 euros les aportacions a plans d'ocupació i augmentant un 30% les ajudes econòmiques a les famílies, fins a situar-se en els 230.578 euros. A més, els comptes continuaran amb la política de racionalització de les despeses de funcionament de l'Administració i el respecte a l'estabilitat pressupostària. 

Entre les despeses, que augmenten en 1,7 milions d'euros, destaca l'increment del capítol 1 per a dotar a la plantilla municipal de recursos humans suficients que permeta a l'Ajuntament oferir un millor servei als ciutadans i ciutadanes. La pujada de 400.000 euros del capítol 2, expressa per la seua part la voluntat municipal de continuar millorant els béns i serveis bàsics de l'Eliana. I, finalment, l'augment en un 518% del capítol 6, recull totes i cadascuna de les inversions formulades per la ciutadania mitjançant els Pressupostos Participatius, per a continuar millorant la ciutat i que vindran a completar el paquet d'inversions que es realitzaran amb els fons procedents dels romanents de tresoreria.

L'edil d'Hisenda, Enrique Martínez, ha explicat que aquests comptes mostren la bona salut econòmica de l'Ajuntament, la qual cosa “ens permetrà incrementar les partides que siguen necessàries en 2021 perquè ningú es quede arrere en la reconstrucció de l'Eliana”. 

Per la seua part l'alcalde, Salva Torrent, ha celebrat el canvi legislatiu que permet al Consistori invertir els romanents de tresoreria, “que ens permetrà assistir a la que serà la major inversió d'obra pública de la història del municipi”. “L'increment de la despesa es traduirà en millors serveis de l'administració i en l'augment de la despesa social, dos pilars bàsics de l'estat de dret”, ha conclòs.

Foto arxiu, plenari


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon