Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria adjudica la reforma del CEIP Sant Vicent dins del Pla Edificant

Llíria:

El regidor d'Infraestructures Educatives de Llíria, Paco García, ha fet pública l'adjudicació de les obres d'ampliació i reforma del CEIP Sant Vicent, incloses en el Pla Edificant, amb una inversió total de 850 mil euros.

Segons ha indicat l'edil, "esta és la primera de les tres gran actuacions que l'Ajuntament de Llíria, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, portarà avant en els pròxims anys, junt amb la construcció del nou IES Camp de Túria i el nou col·legi públic núm. 3, estos dos últims a la zona de Mura".

El col·legi Sant Vicent és un centre que es va posar en funcionament en la II República, al 1931, curs en el qual va ser inaugurat com a escola pública, la primera en la localitat de Llíria. Des de llavors, s'han fet algunes obres de conservació i manteniment, però esta serà la primera intervenció de gran importància on es desenvoluparan diversos treballs com la construcció de dues aules d'educació infantil, cuina, menjador, banys, nous paviments, elevadors, passarel·la d'interconnexió en primera planta dels dos edificis, seguretat i nous conductes de ventilació.

Per a García, "el Pla Edificant suposarà un revulsiu en les infraestructures educatives de la ciutat, ja que en els pròxims dos anys durem a terme les majors inversions en centres educatius de tota la història, amb un volum d'obra que superarà els 17 milions d'euros".

Els treballs del CEIP Sant Vicent està previst que s'inicien al llarg del mes de novembre i que la seua duració siga d'aproximadament un any. Estos es desenvoluparan en dues fases: una es farà en la part exterior i no afectarà els actuals edificis, ja que consistirà en la construcció de dues noves edificacions en la zona de l'actual pati, una de les quals es destinarà a aules d'Infantil i una altra per al professorat, amb el que es donarà un major servei tant per a l'alumnat com per al personal docent. La segona es desenvoluparà a l'interior del centre, on es millorarà la cuina, els banys, la seguretat i ventilació, a més de la construcció d'un elevador i una passarel·la entre les edificacions per a eliminar barreres arquitectòniques i millorar l'accessibilitat i la comunicació entre els espais educatius.

El regidor d'Infraestructures Educatives, al costat dels tècnics municipals i l'empresa constructora, ja estan coordinant l'inici de les obres amb la direcció del centre, tot amb l'objectiu de minorar les molèsties que durant el curs 2020-21 puguen causar els treballs de construcció i reforma, tant al professorat com a l'alumnat i els seus pares i mares.
 

 Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal