Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera reprén el programa Camí a l'Escola amb distància social i ús de mascaretes

Bétera:


  • L'Ajuntament aposta pels camins als centres escolars on es fomente el compliment de les mesures sanitàries i de seguretat establides.
  • L'objectiu se centra en potenciar els hàbits saludables entre els xiquets i xiquetes, afavorir el desenvolupament de l'autonomia dels escolars, reduir l'ús de vehicles i disminuir la contaminació.

 

L'Ajuntament de Bétera, a través de l'àrea d'Educació, ha tornat a posar en marxa "Camins a l'Escola" perquè els escolars del municipi acudisquen als seus centres caminant. Una opció més saludable, més amable amb el medi ambient i que afavoreix l'autonomia i la socialització de l'alumnat.

"És moment de la doble seguretat per als nostres xiquets i xiquetes" ha manifestat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, per a referir-se a la importància en aquests moments de fomentar els entorns més segurs possibles en el municipi.

Per això, amb aquesta iniciativa es compta, d'una banda, amb uns itineraris senyalitzats, tant amb plaques verticals com amb rajoles indicadores, amb zones de pas i condicionament de passos de vianants i a més amb àmplies voreres que permeten desplaçar-se fins als centres escolars amb major seguretat. I per un altre, i amb les circumstàncies sanitàries actuals, s'estableixen mesures de distanciament social i ús de mascaretes per a anar al col·legi per aquestes rutes.

"Volem continuar fomentant aquesta iniciativa que té molt bon acolliment entre les famílies de Bétera, unes rutes segures amb el compliment de les mesures establides. Ara cal caminar amb distància i utilitzar la mascareta", ha afirmat el regidor d'Educació, Manuel Chover.

Aquests itineraris a més de garantir la seguretat dels nostres xiquets i xiquetes permeten reduir l'ús de vehicles en el municipi, disminuir la contaminació i els accidents, recuperar espais públics, millorar el coneixement de l'entorn i sobretot, "afavorir els hàbits saludables entre els escolars i fomentar el desenvolupament de la seua autonomia", ha explicat el regidor d'Educació. I d'aquesta manera, aconseguir un municipi més sostenible i amable amb el medi ambient.

Els centres escolars que participen i col·laboren activament en aquest programa són el CEIP Camp de Túria, CEIP Lloma del Mas, Col·legi Parroquial Marqués de Dos Aigues, el Col·legi Nostra Senyora del Carmen i l'IES Les Alfàbegues.

D'aquesta manera, cada últim divendres de mes la regidoria d'Educació recordarà aquests "Camins a l'Escola" amb el Dia del Camí a l'Escola que servirà com una data simbòlica en el calendari escolar de Bétera per a continuar fomentant la pràctica d'aquests itineraris tan beneficiosos per als nostres xiquets i xiquetes.


Premsa Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon