Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera contra la violència de gènere

Bétera:


  •  L'Ajuntament manté una contínua campanya en el municipi per a conscienciar i sensibilitzar sobre la violència de gènere.
  •  Este dimecres dia 25 se celebrarà el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

 

El Consistori de Bétera, a través de la seua àrea de Dona i Igualtat, ha elaborat i distribuït entre la Policia Local, la Guàrdia Civil així com també el Centre de Salut i les farmàcies del municipi una guia per a dones víctimes de violència de gènere en diversos idiomes atesa la diversitat de la ciutadania de Bétera. Aquesta publicació té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d'atenció de dones en situacions de violència.

La regidora de Dona i Igualtat, María José Yago, ha visitat el Lloc principal de la Guàrdia Civil de Bétera així com la Prefectura de Policia Local de Bétera per a repartir les guies i ha explicat que "l'objectiu de l'Ajuntament és reforçar la conscienciació social i la prevenció per a l'eliminació de la violència de gènere".

D'altra banda, i buscant informar les dones de Bétera que puguen trobar-se en aquesta situació, s'ha preparat una guia sintetitzada, a manera de cartell, per a la detecció i reconeixement de la violència de gènere així com els telèfons i recursos d'ajuda disponibles des de l'administració local. Un cartell que s'ha situat en dependències municipals.

A més durant aquests mesos també s'han realitzat des de la regidoria diferents sessions didàctiques i pedagògiques en l'IES Els Alfàbegues per a conscienciar, sensibilitzar i previndre la violència de gènere. Amb el títol "Qui bé et vol, et farà riure" aquestes activitats utilitzen el mètode teatral per a acostar-se al públic adolescent i empatitzar amb ells.

Al seu torn, s'ha dut a terme una conferència online sobre micro violències titulada "Les micro? violències de cada dia". I per a commemorar aquest 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, es realitzarà un minut de silenci a les 12:00h en tots els edificis municipals sempre respectant les mesures sanitàries establides i a continuació la regidora de Dona i Igualtat llegirà un manifest contra la violència de gènere.

A més a poqueta nit, s'il·luminarà de color morat l'edifici de Casa Nebot al qual li acompanyarà una flama artificial que simbolitzarà el suport a totes les víctimes de violència de gènere. "Amb aquests símbols volem recordar a totes les dones que no estan soles", ha indicat María José Yago. Un missatge més d'esperança, col·laboració i ajuda.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal