Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera contra la violència de gènere

Bétera:


  •  L'Ajuntament manté una contínua campanya en el municipi per a conscienciar i sensibilitzar sobre la violència de gènere.
  •  Este dimecres dia 25 se celebrarà el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

 

El Consistori de Bétera, a través de la seua àrea de Dona i Igualtat, ha elaborat i distribuït entre la Policia Local, la Guàrdia Civil així com també el Centre de Salut i les farmàcies del municipi una guia per a dones víctimes de violència de gènere en diversos idiomes atesa la diversitat de la ciutadania de Bétera. Aquesta publicació té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d'atenció de dones en situacions de violència.

La regidora de Dona i Igualtat, María José Yago, ha visitat el Lloc principal de la Guàrdia Civil de Bétera així com la Prefectura de Policia Local de Bétera per a repartir les guies i ha explicat que "l'objectiu de l'Ajuntament és reforçar la conscienciació social i la prevenció per a l'eliminació de la violència de gènere".

D'altra banda, i buscant informar les dones de Bétera que puguen trobar-se en aquesta situació, s'ha preparat una guia sintetitzada, a manera de cartell, per a la detecció i reconeixement de la violència de gènere així com els telèfons i recursos d'ajuda disponibles des de l'administració local. Un cartell que s'ha situat en dependències municipals.

A més durant aquests mesos també s'han realitzat des de la regidoria diferents sessions didàctiques i pedagògiques en l'IES Els Alfàbegues per a conscienciar, sensibilitzar i previndre la violència de gènere. Amb el títol "Qui bé et vol, et farà riure" aquestes activitats utilitzen el mètode teatral per a acostar-se al públic adolescent i empatitzar amb ells.

Al seu torn, s'ha dut a terme una conferència online sobre micro violències titulada "Les micro? violències de cada dia". I per a commemorar aquest 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, es realitzarà un minut de silenci a les 12:00h en tots els edificis municipals sempre respectant les mesures sanitàries establides i a continuació la regidora de Dona i Igualtat llegirà un manifest contra la violència de gènere.

A més a poqueta nit, s'il·luminarà de color morat l'edifici de Casa Nebot al qual li acompanyarà una flama artificial que simbolitzarà el suport a totes les víctimes de violència de gènere. "Amb aquests símbols volem recordar a totes les dones que no estan soles", ha indicat María José Yago. Un missatge més d'esperança, col·laboració i ajuda.


** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon