Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana consensua amb el Consell de Participació Ciutadana un nou sistema de recollida de residus

 

El futur model proposarà separar els bioresidus de la resta i la recollida porta a porta a les urbanitzacions de l’Eliana.

El Consell de Participació Ciutadana de l'Eliana s'ha reunit aquest dilluns, després de l'aturada provocada pel Covid-19, per a treballar en els detalls del nou servei de recollida de residus. En la sessió, els tècnics municipals han explicat als participants el model de gestió al qual vol acostar-se l'Ajuntament i han rebut suggeriments de millora per part de la ciutadania. 

Aquest nou paradigma de responsabilitat ambiental sorgeix de la necessitat d'adaptar-se a la normativa europea i complir amb els objectius de separació i reciclatge dels residus domèstics, reduint a un 10% els que finalment arriben a l'abocador l'any 2035. Per a aconseguir-ho, el municipi millorarà els sistemes i les ràtios de recollida selectiva de residus en cada fracció a partir del pròxim mes d'abril.

La principal novetat resideix en la necessitat de separar l'actual contenidor de residus urbans -contenidor marró- en dues fraccions diferenciades: una orgànica i una altra de resta. I és que en total, l'Eliana va generar en 2019, més de 13.600 tones de residus, de les quals quasi la meitat van anar a parar a aquesta mena de contenidor, i per tant, no van poder ser correctament reciclades. 

La segona modificació que implantarà aquest model serà la diferenciació entre l'àrea central i la residencial en extensiu. En aquest últim cas s'aplicarà la recollida porta a porta d'algunes de les fraccions, més efectiva i sostenible.

El plec de contractació del servei de recollida suposarà, a més, un canvi i un augment del número contenidors, inclourà la incorporació d'educadors ambientals per a informar de les noves obligacions i fomentar la participació de la ciutadania, l'ampliació de vehicles, i la millora en les freqüències de recollida i sistemes de control.

Tal com ha explicat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, aquest model de gestió de residus, que busca convertir a l'Eliana en una ciutat més sostenible, ja està funcionant amb èxit en altres municipis del nord d'Espanya. “A la província de València serem pioners a implantar-ho amb la intenció de protegir, preservar i millorar la qualitat del medi ambient i de la nostra salut”, ha destacat.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon