Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant obté una subvenció per a convertir el pont de ferro en un carril cicleturista

Vilamarxant:

Esta subvenció bianual, que ascendeix a 40.000 euros, ha sigut concedida per Turisme Comunitat Valenciana a Vilamarxant amb l'objectiu de millorar els recursos i destinacions turístiques en el territori autonòmic.

Este carril cicleturista, que travessarà l'antic pont de ferro, es convertirà en un punt turístic de gran importància perquè permetrà unir diverses localitats entre si i amb el Parc Natural del *Túria.

De fet, es convertirà en un referent del turisme sostenible, natural i esportiu tant en l'àmbit local com autonòmic. Així, serà un punt de trobada per a visitants, turistes i veïns que desitgen disfrutar del turisme local.

Durant el present any està previst que s'execute el tram des del pont del ferro fins a la frontera de Benaguasil. Esta subvenció permetrà travessar el riu per a enllaçar amb la zona de la Rodana i el poble de Vilamarxant. L'any vinent es realitzarà el tram entre el pont del ferro i Riba-roja del Túria.

Xavier Jorge, regidor de Turisme de l'Ajuntament de Vilamarxant, ha expressat la seua satisfacció per aconseguir que este carril es convertisca en realitat: “Farem un important esforç per a dotar a veïns i visitants d'una infraestructura que serà clau per al turisme de Vilamarxant i de la zona”.

El pont de ferro, construït en el segle XIX, és una infraestructura emblemàtica de Vilamarxant, ja que forma part del patrimoni cultural industrial. Este pont va ser construït per Renfe per al transport de mercaderies i de ciutadans en la línia Llíria-València. Al començament de la dècada dels 80, Renfe va decidir eliminar la línia de passatgers i, poc després, la de mercaderies. Així va quedar en desús i abandonada fins als nostres dies.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon