Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Eliana s'uneix a la campanya per a evitar l'abandó de mascaretes en entorns naturals

• La iniciativa institucional porta el títol ‘Records inoblidables. La mascareta és per a tu, no per a la naturalesa’.

L'Ajuntament de l'Eliana s'ha adherit a la campanya ‘Records inoblidables. La mascareta és per a tu, no per a la naturalesa’ posada en marxa pel Govern d'Espanya en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). 

Es tracta d'una iniciativa destinada a promoure l'ús de mascaretes protectores i de sensibilitzar sobre els efectes de l'abandó de les mateixes en entorns naturals. Una mascareta higiènica, l'ús de la qual és indispensable previndre contagis de COVID-19, tarda entre 300 i 400 anys a degradar-se si, una vegada utilitzada, és abandonada en camps, boscos o platges. I, mentre desapareix, pot afectar de múltiples formes a la flora i fauna de l'entorn, a l'aigua i als sòls que conformen aqueix espai; o fins i tot acabar en la mar, unint-se als més de huit milions de tones de residus plàstics que s'aboquen anualment als oceans.

La campanya, en la qual també es recomana un consum responsable, apel·la a l'ús de mascaretes reutilitzables -d'especificació UNE 0065- enfront d'altres d'un sol ús i recorda que el contenidor gris és el destí de tots els residus associats a la protecció enfront de la COVID-19, incloses les mascaretes.

Per a l'alcalde, Salva Torrent, l'abandó de fems en els nostres camps i entorns naturals és un problema ambiental de primer ordre sobre el qual la ciutadania elianera està àmpliament conscienciada. “Hem de protegir la nostra salut i la dels nostres conciutadans però també és fonamental ampliar aqueixa protecció al medi ambient”, ha recalcat.
Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :