Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Comença a L'Eliana la fase de valoració i selecció dels pressupostos participatius

L'Eliana continúa amb la fase de valoració dEls Pressupostos Participatius entren en la fase de valoració i selecció de propostes viables

Enguany s'està duent a terme la sisena edició i en total s'han rebut 127 propostes presentades per la ciutadania.  

Els Pressupostos Participatius de l'Eliana han aconseguit la maduresa que els atorga la seua sisena edició, enguany amb una massiva implicació per part de la ciutadania que ha realitzat un total de 127 propostes entre el 26 de juny i el 12 de juliol de 2020. Aquestes propostes han sigut agrupades en 12 categories, sent la de millora de voreres i accessibilitat juntament amb la de parcs i jardins municipals les més nombroses amb 21 proposicions cadascuna.

Al llarg d'aquests dies, els Serveis Tècnics Municipals seleccionaran les que siguen viables i, per tant, susceptibles de sotmetre's a votació pública entre els mesos de setembre i octubre de 2020. Aquesta viabilitat es fonamenta en diversos condicionants: que siguen acciones competència de l'Ajuntament; que es tracte d'inversions municipals; que no estiguen ja executades, o que la seua execució haja sigut ja aprovada; que resulten viables tècnica i jurídicament; que el seu cost estimat no siga superior a l'import disponible; i que es puguen desenvolupar dins d'un mateix exercici pressupostari.

Una vegada que les propostes hagen sigut sotmeses a la fase de viabilitat es farà pública la llista de les acceptades i les veïnes i veïns les podran votar a través de la pàgina www.lelianaparticipa.es. A més, les que no resulten triades seran tingudes en compte pel Consistori per a futures actuacions que es duguen a terme. En aquesta sisena edició, l'Ajuntament consolida la seua aposta per la participació ciutadana gràcies a un conjunt d'iniciatives complementàries com per exemple el foment de l'associacionisme, l'increment  de la transparència i el suport als òrgans i entitats de participació.

Segons el regidor de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, “aquesta acció de consultar anualment a la ciutadania en què volen que es gaste una part del pressupost el seu Ajuntament, és un dels exercicis de participació de major importància en una societat que cree en la democràcia de manera sincera”.Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :