Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana col·laborarà amb el Centre de Salut en la gestió de cites


Les farmàcies de la localitat també gestionaren les peticions dels pacients durant la pandèmia.

L'Ajuntament de l'Eliana, i amb l'objectiu de descongestionar les línies d'atenció telefòniques del Centre de Salut a conseqüència de la pandèmia COVID-19, gestionarà a partir del dilluns 3 d'agost la cita prèvia dels serveis mèdics. D'aquesta manera, de dilluns a divendres de 8 a 9.30 hores els veïns i veïnes podran acudir al Registre General situat en la Plaça del País Valencià proveïts del SIP per a realitzar el tràmit.

Per la seua part les farmàcies de la localitat El Mercat, Ángeles Icardo, María Teresa Torres, Enrique Dubon, Esther Jiménez i Jaime Burguete també col·laboraran amb la gestió. A més, existeix a la disposició de la ciutadania l'app GVA SALUT de la Conselleria de Sanitat tant per a IOS com Android per a realitzar la cita prèvia, marcant l'opció de telefònica.

Aquesta mesura ha sigut adoptada després de la reunió mantinguda aquesta setmana entre l'alcalde, Salva Torrent, i la Directora de l'àrea de salut de l'Arnau de Vilanova. “El consistori ha posat a la disposició de l'ambulatori tots els recursos necessaris per a prestar una assistència sanitària adequada, segura i eficaç a elianers i elianeres durant la pandèmia”, ha explicat el primer edil.
Tal com han explicat des del Centre de Salut aquests canvis són beneficiosos tant per als pacients com per als sanitaris, ja que minimitzen el risc de contagi social en prioritzar l'atenció sanitària telefònica. És el cas per exemple de la renovació o problemes de receptes, informes mèdics, comunicats de baixa, temes relacionats amb la medicació que pren, sol·licitud d'analítiques, justificants o problemes mèdics menors.

Les receptes noves o renovades es podran obtindre amb la targeta SIP directament en qualsevol farmàcia (sense necessitat de la fulla de recepta), els informes i parts de confirmació o baixes podran recollir-se en el taulell del Centre, però el més ràpid i recomanable és el seu enviament per correu electrònic.

En el cas que no es puga solucionar el problema per telèfon i el metge, mèdica, infermer o infermera consideren necessari visitar al pacient personalment se li indicarà dia i hora a la qual ha d'acudir a la consulta. En tot cas, haurà d'arribar cinc minuts abans per a no coincidir amb altres pacients en la sala d'espera, portar mascareta i anar sense acompanyant.

En el cas de les urgències l'accés es realitzarà per la porta de l'aparcament. Si presenta símptomes respiratoris com ara tos i/o febre i/o fatiga i/o malestar general que podrien ser sospita d'infecció per COVID no ha d'acudir al centre per a no exposar als altres al contagi, sinó que ha de telefonar i seguir el protocol que li indique el metge.

Per part seua, l'assistència pediàtrica està garantida ja que s'estan realitzant els exàmens de salut, les vacunacions i els controls d'infermeria de manera habitual. En aquesta nova normalitat s'han adaptat les consultes i la sala d'espera respectant les mesures de seguretat recomanades. La gestió de cites es realitzarà pels canals habituals i, en cas de necessitar atenció presencial, els menors hauran d'acudir sempre acompanyat per un sol cuidador i portar mascareta si és major de 6 anys. Durant la seua estada en el Centre de Salut els xiquets menuts hauran de romandre en el carret amb sistema de subjecció o al braç del cuidador, els més majors hauran de romandre asseguts per a minimitzar els riscos. Si per circumstàncies coincidiren en el centre més pacients dels recomanats s'indicaran que esperen al carrer o en el cotxe i se li telefonarà en el moment en què se'ls puga atendre.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon