Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera repara una fugida en la piscina descoberta que feia perdre entre 250 i 300 mil litres d'aigua al dia.

Bétera:

  • Els treballs de millora en les piscines descobertes suposaran un millor servei per als veïns i veïnes de Bétera i per al medi ambient.
  • També s'ha duplicat el nombre d'impulsors i skimmers de la piscina millorant així la recirculació de l'aigua filtrada i el repartiment de producte químic per a la cloració.
“La situació ja no es podia mantindre més” amb aquesta afirmació la regidora de Manteniment d'Edificis Municipals, Aigua i Recursos Hidràulics, Eva Martínez ha explicat que la piscina requeria d'uns treballs de millora urgents que sobretot se centraren en “deixar de malgastar tots aqueixos litres d'aigua i a oferir un millor servei a la ciutadania”.
La deterioració de la piscina era tal que els treballs de manteniment ja no eren suficients per a contindre els danys. Segons els últims mesuraments de l'empresa de manteniment de les piscines municipals, Framat Piscines, la piscina tenia una pèrdua de 280.000 litres d'aigua al dia, la qual cosa suposa uns 195 litres per minut.
Aquesta situació feia que fóra molt complicat mantindre-la en un estat òptim i requeria d'una despesa de producte químic que multiplicava per tres a la despesa normal. Amb aquesta millora es veurà incrementat l'estalvi en el consum i despesa de clor i altres productes, que amortitzaran el cost de l'obra en poc temps. A més, els danys dilatats en el temps podien afectar la fonamentació de la piscina el que podia ocasionar el trencament del got o inclinar-lo en fallar al terreny.
“La pèrdua d'aigua desmesurada era insostenible i no podíem mirar cap a un altre costat. L'aigua és un bé preuat i hem de conservar-la” ha manifestat la regidora de Manteniment d'Edificis Municipals, Aigua i Recursos Hidràulics.
Les actuacions realitzades s'han centrat en diverses reparacions del got com la realització d'un anell de seguretat amb una renovació completa del sistema d'impulsió i retorn. Amb aquesta renovació s'ha duplicat el nombre d'impulsors i skimmers de la piscina descoberta millorant la recirculació de l'aigua filtrada i el repartiment de producte químic.
Fins a l'actualitat, els impulsors antics estaven situats a 50 metres de la zona més profunda de la piscina pel que l'aigua clorada a penes arribava a la meitat, quedant-se la resta menys clorada, la qual cosa permetia la proliferació d'algues.
Al seu torn, s'han instal·lat noves canonades, s'han reparat 3 clivelles en el got i s'ha canviat tota la vora de la piscina. I per a finalitzar, s'ha actuat en la zona de la depuradora perquè l'arena dels filtres estava totalment compactada. En total s'han canviat 14 tones d'arena que milloraran la filtració de l'aigua de la piscina.
Unes millores que beneficien als nostres veïns i veïnes però especialment contribueixen de manera positiva al medi ambient donada l'escassetat d'aigua que pateix el planeta.


Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon