Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Observatori d'ocupació i Empresa aposta per la necessitat de la digitalizació de la societat

L'Observatori d'Ocupació i Empresa de la Mancomunitat Camp de Túria ha realitzat una sessió telemàtica. Ha sigut el moment de posar sobre la taula proposades i solucions perquè la comarca de Camp de Túria torne a la senda del creixement econòmic.

L'Observatori naix des de l'Acord Territorial d'Ocupació (programa desenvolupat pel Departament de Promoció Econòmica de la Mancomunitat, gràcies a Labora i a fons europeus) és un punt de trobada amb Camp de Túria a través dels seus representants que coneixen de primera mà les seues necessitats i les seues virtuts. Un punt de partida per a posar en marxa accions que reactiven a la comarca des del consens i el coneixement.

La presidenta de la Mancomunitat, Lola Celda, ha presentat l'acte i ha valorat en la seua intervenció que “és aquest el moment i el lloc on posar en comú totes les propostes i totes les nostres idees per a fer créixer a la comarca. Tenim davant de nosaltres el repte de retornar a la comarca a la senda del creixement. Un repte que no serà fàcil ni imminent en el temps. Per això hem de treballar conjuntament”.

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 s'ha deixat notar en les xifres de la desocupació i en els ERTE’s sol·licitats per les empreses de la comarca. L'Observatori ha volgut avui unir, com fa des del 2016, a representants de la societat civil, sindicats, empresa, comerç local i tècnics d'ajuntaments. A aquesta reunió s'han unit per primera vegada els representants dels partits polítics que formen part del Ple de la Mancomunitat.

L'Observatori s'ha celebrat de manera telemàtica per a respectar les normes establides per l'Estat d'Alarma. Una cita que ha comptat amb mig centenar de participants. La Universitat de València també ha estat en l'acte.

Els presents han donat a conèixer les seues pròpies propostes en matèria d'ocupació, agricultura, indústria, comerç, hostaleria; així com mesures per a les persones desocupades, treballadores i emprenedores.

Les conclusions provisionals que s'han recordat al final del mateix han sigut les de posar en marxa la taula de comerç/serveis i altra d’industria; la necessitat de la digitalització de la societat; fomentar l'emprenedoria; es fa més necessària que mai la participació de tots els sectors; s'arreplegaran totes les propostes presentades i s'estudiarà la viabilitat de les mateixes dins de l'Acord Territorial d'Ocupació; la necessitat de la formació a distància; el foment de la marca ‘Comerç Actiu’ i continuar desenvolupant els plans d'ocupabilitat.

El pròxim Observatori se celebrarà previsiblement l'última setmana de juliol.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon