Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

La campanya autonòmica "Contagia't de Prevenció" arriba al Camp de Túria de la mà de la Mancomunitat Camp de TúriaAmb motiu del “Dia internacional de lluita contra l'ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues"

Hui, 26 de juny de 2020, es commemora el "Dia Internacional de lluita contra l'ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues". Aquest dia, celebrat a proposta de l'ONU amb l'objectiu de reforçar l'acció i la cooperació per a aconseguir una societat lliure del consum de drogues, és una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant la labor que realitzen les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana com a actius clau de la salut local, al costat de les famílies, les escoles i les comunitats en la lluita contra les addiccions. La Comunitat Valenciana compta amb 86 UPCCA, que sumen més de 100 professionals experts en prevenció de conductes addictives.

La campanya de l'ONU d'enguany 2020, es desenvolupa sota el lema “Millor coneixement per a una millor cura” fent referència al fet que el consum de drogues sempre ha estat mediat per informació errònia, un inconvenient per a poder atallar el problema. Les UPCCAS DE LA COMUNITAT VALENCIANA, com a serveis locals competents per al desenvolupament d'actuacions encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats al consum de drogues o a altres conductes addictives, treballen activament per a dotar d'informació efectiva a la població sobre els riscos del consum de drogues i el desenvolupament de conductes addictives. I per a generar capacitats i destreses que permeta a les persones ser reflexives i actuar en benefici de la seua pròpia salut. En aquest sentit totes les UPCCAS recolzen plenament la commemoració d'aquest dia i apliquen de forma real i efectiva el lema de l'ONU seleccionat per a enguany; realitzant l'esforç quotidià des de les diferents institucions, en les seues competències, per a aconseguir els objectius que representen.

Per a commemorar aquest 26 de Juny de 2020, la UPCCA de la Mancomunitat Camp de Túria participa al costat de les diferents UPCCAS de la Comunitat Valenciana, en la campanya “Contagia’t de prevenció” per a informar la ciutadania de forma clara i pròxima de les implicacions i importància de la prevenció local.

La campanya Contagia't de Prevenció, inclou un vídeo realitzat de forma conjunta i amb un missatge unívoc: Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives són els serveis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, donant suport especialment a la joventut, a fi de, en paraules del secretari general de l'ONU, Antonio Guterres: "prevenir el consum de drogues i ajudar les noves generacions a portar una vida més sana i a triar el seu camí amb força i resiliència."

Les UPCCAS, realitzen una intensa i variada labor en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari. Des de diferents perfils professionals i a diferents nivells de prevenció. Desenvolupant i coordinant plans municipals de drogues i altres actuacions de forma transversal i amb un nexe comú: reduir o evitar l'ús i/o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables. La diversitat, transversalitat i amplitud de les seues funcions i actuacions són una fortalesa indiscutible d'aquests serveis. I desitgen, en definitiva, continuar sent l'instrument per a promoure que la població es Contagie de Prevenció i entre tots/as evitem problemes de salut relacionats amb les addiccions.
Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :