Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera reparteix entre els seus veïns i veïnes llavor d’ Alfàbega que s'hagueren usat en les festes suspeses

L'objectiu és que la població plante Alfàbegues i les traga a les portes de la seua casa el dia gran de Bétera.

Aquest dissabte es repartiran, gràcies a l'ajuda de les Obreres i Majorals unes postals que contenen les llavors i les instruccions per a la seua sembra.

“Volem que Bétera faça olor d’ Alfàbegues, que l'essència del nostre municipi estiga present el pròxim 15 d'agost, que el nostre sentiment per les nostres tradicions, orígens i festes regne als nostres carrers i en els nostres cors encara que les circumstàncies hagen fet que enguany no puguem gaudir de les nostres festes” amb aquestes paraules, Manuel Pérez, regidor de Festes de l'Ajuntament ha explicat la iniciativa que s'ha dut a terme des de la seua àrea perquè les festes seguisquen presents en el municipi d'una manera simbòlica. “Les Alfàbegues són el nostre emblema, el nostre símbol, la qual cosa ens identifica i ens fa ser de Bétera” ha continuat.

Baix el lema “Sembra la Festa” la regidoria de Festes ha preparat unes postals amb llavor d’ Alfàbega que seran repartides aquest dissabte dia 13 per les Obreres i Majorals 2020.

A partir de les 10:00h Obreres i Majorals, sempre complint amb les mesures de seguretat i higiene establides, recorreran el nucli urbà de Bétera així com també algunes de les urbanitzacions per a entregar pel municipi les postals que a més d'anar acompanyades de llavor contenen les instruccions per al seu cultiu.

La iniciativa pretén posar en valor les tradicions i el sentiment que els veïns i veïnes tenen cap a la festa. D'aquesta manera, es busca que la població sembre una alfàbega, la cuide fins al dia 15 d'agost i la traguen a les portes i balcons de les seues cases.

“Creiem que és una magnífica oportunitat perquè menuts i grans planten la seua Alfàbega, la vegen créixer i adornen les portes i balcons perquè Bétera faça olor a somni en el nostre dia gran”, ha assenyalat el regidor de Festes.

Suspensió de les festes

Va ser fa tan sols un mes quan l'Ajuntament va haver de consensuar la decisió amb els representants de les festes per a suspendre-les atés el principi de prudència i responsabilitat i sempre baix l'objectiu de salvaguardar la salut de tots els veïns i veïnes de Bétera.

Decisió que a més ha servit per a destinar el pressupost de festes a l'àrea de Serveis Socials per a així pal·liar els efectes del covid-19 entre la ciutadania de Bétera. “És moment d'acostar el muscle i d'estar al costat dels nostres veïns i veïnes que més el necessiten. Aquesta partida pressupostària és molt necessària actualment” ha manifestat el regidor, Manuel Pérez.

Al seu torn, l'Ajuntament està notificant a tots els Majorals  que donada la circumstància excepcional que ha comportat la suspensió de les festes en 2020, té com a conseqüència el retard d'un any en el nomenament dels Majorals demorant-se fins a 2021.


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon