Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A propòsit del 5 de juny "Día Mundial del Medi Ambient" per Javier Soria

La primatòloga Jane Goodall fa un parell de dies advertia que la humanitat tindrà els dies comptats si no canviem els nostres hàbits després de la Covid-19. En concret, ella es referia a la necessitat urgent de canviar els nostres hàbits alimentaris de manera urgent, reduint dràsticament la nostra ingesta de carn.

D’altra banda, el naturalista David Attenborough ens advertia fa unes setmanes que si no canviem el nostre estil de vida, mil·lers d’espècies desapereixeran del planeta en breu i d’elles només quedaran els seus documentals. David Attenborough, que a la tardor publicarà el seu últim llibre, amb caràcter de testament als seus 94 anys, denuncia el terrible mal que li estem fent a la natura i al mateix temps proposa possibles solucions.

Servisca l’eixemple d’aquests dos referents fonamentals del segle XX de lluita mediambiental per tal que preguem consciència de la urgència del moment en el que estem vivint. Les mesures que hem de prendre per aturar la malifeta que li hem fet i continuent fent al planeta l’ens hem de prendre ja!! no en un horitzó llunyà. El temps s’ens acaba i la reconstrucció que hem d’afrontar despré de la pandèmia s’ha de fer canviant els paràmetres que ens han guiat en les darreres décades. Encara estem a temps d’aturar aquest desgavell de consumisme salvatge i aquest extermini boig dels recursos naturals.

Des d’Els Verds lluitarem, com hem fet sempre, per aconseguir-ho.

Javier Soria (Els Verds de L’Eliana)


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon