Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Conselleria d'Obres Públiques projecta una passarel·la de ciclovianants en la CV-35 a Sant Antoni de Benaixeve


La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació pública la redacció del projecte per a la construcció d'una passarel·la de ciclovianants en l'autovia CV-35 en el terme municipal de Sant Antoni de Benaixeve.

Segons ha indicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, l'objectiu és "oferir una solució als problemes de comunicació ciclopeatonal entre el nucli urbà de Sant Antoni de Benaixeve  i les urbanitzacions situades a l'altre marge de l'autovia CV-35 i, al mateix temps, facilitar l'accés a les rutes ciclistes situades al nord-est de l'autovia".

Es dóna la circumstància que la CV-35 presenta desenvolupaments urbanístics situats en tots dos marges, mancant d'adequats itineraris per al trànsit ciclista i per als vianants, atés que les estructures que passen sobre l'autovia estan dissenyades únicament per al trànsit motoritzat.

A l'entorn de Sant Antoni de Benaixeve, al nord-est de l'autovia CV-35, existeixen diverses rutes ciclistes "molt benvolgudes i demandades pels esportistes, a les quals s'accedeix - ha explicat el conseller- amb dificultat des de les nombroses urbanitzacions de l'entorn per no existir un punt d'encreuament adequat d'aquesta autovia".

A més, el municipi de San Antoni no compta en l'actualitat amb un itinerari ciclopeatonal que connecte el casc del municipi amb les urbanitzacions confrontants a l'altre marge de l'autovia CV-35, especialment amb el desenvolupament de la Urbanització Montesano i El Perigall.

Donar servei als ciclistes

Així, amb la construcció de la passarel·la es donarà solució al dèficit d'infraestructures existent en la zona per a comunicar les urbanitzacions de tots dos costats de l'autovia entre si i amb el nucli urbà de Sant Antoni, i, d'altra banda, es donarà servei als ciclistes que es dirigisquen cap a altres rutes i focus més llunyans d'atracció com són els espais naturals de Porta Coeli i la Serra Calderona.

D'aquesta manera, l'actuació de permeabilització de l'autovia CV-35 contribuirà als objectius de "promoció del patrimoni natural i cultural i de connexió de la població cap a espais naturals a través de sengles ciclables", ha apuntat el conseller.

Impulsar la mobilitat sostenible

Aquest projecte obeeix a la política de la Conselleria d'impulsar la mobilitat sostenible tant quotidiana com cicloturística.  Per això, es pretén implantar una xarxa de vies de ciclovianants estesa al llarg de tota la Comunitat Valenciana (XINM), en col·laboració amb les altres administracions. Cal tindre en compte que les grans infraestructures (autovies, línies ferroviàries, llits i uns altres) constitueixen barreres físiques que dificulten la continuïtat dels itineraris ciclopeatonales.

En aquest sentit, per a dotar a la xarxa de continuïtat, funcionalitat i seguretat, és necessari fer permeables aquestes infraestructures mitjançant encreuaments a diferent nivell.

El projecte

La redacció del projecte que ha eixit a licitació pública compta amb un pressupost base de 47.248,95 euros i el seu àmbit d'actuació se situa a l'altura del punt quilomètric 15 de l'autovia CV35, en el terme municipal de Sant Antoni de Benaixeve, al costat de la Urbanització Montesano i El Perigall. Les persones interessades tenen fins al dia 1 de juny per a presentar les seues propostes.

Ubicació 

tipològia

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon