Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

El Consell aprova un conveni de col·laboració per a la regeneració i renovació urbana de l'ampliació del nucli antic de Llíria

Llíria:

El Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració per a 2020 entre la Generalitat i l'Ajuntament de Lliria per a gestionar els treballs de regeneració i renovació urbana de l'ampliació del nucli antic d'esta ciutat, en el marc del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016, que permet que les actuacions s'executen fins a 31 de desembre de 2020.

El conveni estableix una subvenció per a l'exercici 2020 d'1.548.319 euros, dels quals la Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, aportarà 332.603 euros i el Ministeri de Foment, 1.215.716 euros.

L'alcalde Manolo Civera ha assenyalat que d'esta manera “volem continuar amb el compromís de revitalitzar el nucli antic de Lliria, per a enfortir el seu teixit social, de tot l'entramat que uneix des del Pic fins a la Barceloneta”.

A més, ha destacat que el ARRU “representa una oportunitat de concentrar recursos de diferents administracions per a impulsar estes actuacions que, en estos moments de crisi, poden ser de gran ajuda per a les constructores locals”.

El conveni signat en 2015 entre la Generalitat i l'Ajuntament de Llíria, pel qual es va declarar l'ampliació del nucli antic de regeneració i renovació urbana, estableix una inversió total de 4.640.000 euros a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament i els particulars.

La intervenció comprén les obres d'edificació de 20 habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus "B", en substitució d'unes altres prèviament demolides, en la zona d'ampliació del nucli antic i els carrers València i Juan Izquierdo de Llíria.

A causa de l'elevat estat de deterioració dels habitatges, l'actuació comprén les obres de demolició de l'edifici, la construcció dels nous habitatges i els treballs de reurbanització necessaris, així com l'execució d'un programa de reallotjament i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través d'un equip tècnic.

El conveni també inclou actuacions dirigides a la rehabilitació de 80 habitatges, obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels immobles. 
Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :