Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El cantautor local Marcel·lí García dedica una cançó a Llíria City of Music

Llíria:

El cantautor de Llíria, Marcel·lí García, ha compost la cançó "Llíria, City of Music", que ha volgut dedicar a la gran tradició musical de la ciutat. Per això, l'artista ha donat la partitura original, de la qual és autor de la lletra i la música, a l'Arxiu Municipal. Esta cessió dels drets patrimonials de reproducció, distribució i comunicació pública de l'obra, s'ha formalitzat este matí amb la firma d'un conveni amb l'Ajuntament edetà representat pel regidor de la Xarxa d'Arxius i Biblioteques, Paco García.

Marcel•lí García ha assenyalat que des que Llíria va ser declarada Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, "vaig començar a treballar en esta composició que suposa el meu projecte més ambiciós fins hui i que ha comptat amb la col•laboració d'un gran músic internacional, Rogério Campas, que ha fet els arranjaments".

La cançó, explica el seu autor, "és una bossa nova molt emotiva que parla en primera persona però que podria ser qualsevol músic de Llíria, que camina pels nostres carrers escoltant els instruments que sonen des dels balcons, amb un recorregut també pel que és la música que es fa ací a través de les seues bandes, rondalles o cors".

Igualment, ha destacat que "pot ser interpretada per un gran nombre de músics. De fet, a més de la veu té 14 instruments diferents, entre els quals hi ha percussió, vent metall, vent fusta, corda i corda polsada, que serveix per a escenificar els diferents estils que es toquen a Llíria, i per a la qual estic comptant també en la interpretació del tema amb la col·laboració de cinc cantants locals i del professorat del Conservatori Municipal, que representa esta vocació musical de la nostra ciutat des d'un àmbit formatiu, com ens ha reconegut la UNESCO".

L'edil Paco García ha agraït a l'intèrpret edetà "el seu amable gest de donació que serveix per a incrementar el patrimoni cultural de la nostra ciutat disponible per a tota la ciutadania".

Però a més, "és un exemple de la creativitat de Llíria en la música, com ens valora la UNESCO, i estem parlant d'un excepcional artista local que ja ha posat anteriorment la banda sonora a altres esdeveniments de la localitat amb les cançons 'Welcome to Llíria, Simfonia de Cultures' o 'Jo puc, podem', per exemple, i que ara crea esta sintonia musical dedicada a Llíria City of Music per a projectar-la a tot el món, amb la també important participació dels músics professors del nostre Conservatori".

L'Ajuntament de Llíria estrenarà públicament la cançó en les pròximes setmanes amb l'enregistrament d'un vídeo.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon