Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana suspén les Festes Majors de juliol del 2020 per la crisi sanitària

La situació actual provocada per la pandèmia de COVID-19 no permetrà la celebració d'actes multitudinaris durant les festivitats de juliol

L'Ajuntament de l'Eliana, vista la situació extraordinària que viu la societat davant la pandèmia global del COVID19, ha pres la difícil decisió de suspendre les Festes Majors 2020 de la localitat, que tradicionalment s'han celebrat durant el mes de juliol.

Es tracta d'una mesura que han adoptat conjuntament l'alcalde, Salva Torrent, i el regidor de Cultura Festiva, Enrique Martínez, després de diverses reunions amb les clavaries i associacions que organitzen i participen en els actes festius i en les quals s'han analitzat tots els escenaris possibles. Entre ells, la dificultat de celebrar actes multitudinaris que concentren un gran nombre de persones en els espais públics, com ara concerts, espectacles, revetles, manifestacions festives o actes pirotècnics, entre altres.

En aquest context, tant les diferents clavaries i associacions culturals, festives i religioses, com la institució municipal, han exercit una posició de responsabilitat i sentit comú, vetlant per la seguretat dels veïns i veïnes de la localitat, així com de totes les persones que ens visiten, any rere any, per a gaudir de les nostres festes.

No obstant això, han deixat una porta oberta a la possibilitat realitzar algun acte, encara que siga de manera simbòlica, els dies grans de les festivitats, com són el 15, 16 i 17 de juliol, sempre que les restriccions i directrius sanitàries ho permeten. Aquesta eventualitat es valorarà, en qualsevol cas, a la fi de juny i en funció de l'evolució de la situació.

La festa és un component clau del moviment social del nostre municipi, un senyal d'identitat local plena de costums centenaris, però també un moviment econòmic per a la localitat. Per tant, ha sigut un decisió complicada i molt dura per a totes i tots, però molt analitzada i meditada. Aquest moment que estem vivint requereix d'obstinació i solidaritat, i de posar els recursos municipals al servei de la gestió de la crisi sanitària i la difícil situació econòmica que es podran trobar els diferents sectors econòmics del municipi, i que sempre han estat al costat de la festa.

Així mateix, es comunica que les diferents clavaries i els seus representants prorrogaran l'administració de la festa per un any més, a la vista de la celebració de les Festes Majors del 2021.

Agrair l'enteniment i compressió d’esta difícil decisió. La Regidoria de Cultura Festiva continuarà treballant per mantindre les tradicions festives i per a concloure, transmet el seu suport a totes les persones que estan al capdavant de la lluita contra el COVID19, així com també als afectats i familiars, i el més sentit condol als qui han perdut als seus sers estimats durant la pandèmia.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon