Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana rebrà prop de 300.000 euros extra del Fons de Cooperació Municipal

Amb aquest increment de la Diputació de València el consistori invertirà en la recuperació de l'economia local, la millora de les polítiques socials i altres necessitats municipals.

L'Ajuntament de l’Eliana rebrà en els pròxims dies una injecció extraordinària de 298.456 euros provinent de l'increment dels Fons de Cooperació Municipal per part de la Diputació de València. Tot això anirà destinat a pal·liar les despeses imprevistes derivades de la pandèmia del COVID-19 que tan negativament està afectant els sectors productius del municipi, així com a les seues repercussions socials i a qualsevol necessitat que poguera sorgir en la gestió municipal.

La Diputació ha ampliat els recursos per a ajudar els ajuntaments a afrontar la crisi per la pandèmia, plantejant una reorganització del pressupost i un augment de la dotació en el Fons de Cooperació Municipal en 20 milions, que se sumen als 40 milions previstos. En total, 60 milions d'euros repartits als municipis de la província de València sobre la base de criteris objectius i en proporció a la població.

Aquesta aportació de liquiditat se sumarà als 177.694 euros que cada any rep el consistori de la Diputació i idèntica quantitat provinent de la Generalitat Valenciana, que ja estan compromesos en el pressupost de l'entitat de l'any 2020. Aquest programa conjunt permetia fins ara a l'Ajuntament de l'Eliana destinar les ajudes a inversió o despesa corrent, reforçant l'autonomia local per a millorar les seues infraestructures i serveis.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha posat en valor el sobreesforç de la Diputació de València en aquests moments, apostant pel municipalisme i per un repartiment proporcionat entre els municipis de la província. “Amb aquest impuls l'Ajuntament estarà en millors condicions per a afrontar les conseqüències imprevistes d'aquesta crisi sanitària i atendre adequadament les necessitats dels veïns i veïnes de l'Eliana”, ha asseverat.
  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon