Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana comença una campanya amb artistes locals amb el nom #culturaacasa , aquest cap de setmana

Es tracta d'una acció participativa en la qual artistes locals puguen mantindre viva l'activitat i compartir les seues creacions amb la ciutadania.


El confinament al qual està sotmesa la ciutadania per a combatre l'expansió del Covid-19 ha repercutit molt negativament en l'activitat cultural. Els espectacles i activitats en el municipi de l'Eliana, com en tot el país, s'han vist ajornats sense data prevista per a la seua represa, submergint a la societat en un buit cultural sense precedents.

Afortunadament, la cultura no para i des de l'Ajuntament s'ha buscat la fórmula per a fer arribar diverses manifestacions artístiques als domicilis de la gent perquè tots, encara que siga des de la distància, puga continuar gaudint de l'activitat. Amb aqueix esperit arranca la campanya #culturaacasa, un cicle de difusió del treball d'artistes locals en diferents disciplines a través d'internet.

Amb la campanya #culturaacasa, la Regidoria de Cultura convida a músics, poetes, artistes plàstics o d'arts escèniques a fer la seua aportació per a mantindre viva l'activitat en línia a través de diversos programes. El primer d'ells, sota el títol de #lelianasona, es durà a terme aquest cap de setmana del 18 i 19 d'abril i estarà dedicat a la música.

Per a participar, és necessari contactar prèviament amb la Regidoria a través del correu cultura@leliana.es, on oferiran als músics tota la informació sobre com fer-ho. La convocatòria està dirigida a intèrprets de qualsevol edat, estil o instrument i tan sols caldrà enviar un vídeo amb l'enregistrament de la seua cançó o peça musical, siga pròpia o d'un altre autor.

Amb la recopilació de vídeos d'aquesta setmana, fins al dijous 16, es farà un primer lliurament de #lelianasona en les xarxes socials de l'Ajuntament, en el canal de YouTube, en Facebook i el perfil oficial d'Instagram @lelianagram. A més, passada aqueixa data es podran enviar més obres musicals per a futures sessions. En les pròximes setmanes, #culturaacasa continuarà fent més convocatòries participatives de diferents manifestacions culturals.

Per a la regidora de Cultura, Eva Santafé, “les plataformes digitals on line poden ser eines molt útils i efectives per a portar la cultura allà on el públic es troba en aquests moments i donades les circumstàncies, a les seues llars”, afegint que “l'oferta cultural a l'Eliana, que sempre ha sigut una dels nostres senyals d'identitat, no pot parar malgrat la situació tan complicada que estem vivint”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon