Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana mobilitza més de 1,2 milions d'euros de recursos propis per a ajudar als seus comerciants i autònoms


L'Ajuntament de l'Eliana va ser el primer consistori valencià a aprovar el passat 26 de març, en un ple telemàtic que passarà a la història, un paquet de 23 mesures destinades a fer front al Covid-19. Les primeres accions posades en marxa per la localitat del Camp de Túria s'han centrat en l'àmbit sanitari i assistencial de la població. Entre les quals han destacat la desinfecció setmanal dels 150 km de carrers del municipi i espais de major afluència, l'elaboració i repartiment de màscares, el programa de compra solidària o la provisió d'aliments cuinats a famílies o persones vulnerables.

En aquesta ocasió, l'equip de govern socialista liderat per Salva Torrent, ha creat quatre grans línies d'actuació per a mitigar els efectes que la pandèmia haja pogut ocasionar en l'economia local.

La primera d'elles destinarà un total de 300.000 euros a totes aquelles empreses (persones físiques, jurídiques o entitats sense personalitat jurídica) que han hagut de tancar els seus locals des del passat 14 de març, a conseqüència de l'Estat d'Alarma. L'ajuda habilitarà entorn de 500-600 euros per local i s'haurà de destinar a sufragar part de la despesa corrent (lloguers, aigua, llum, assegurances, etc.).
La segona línia d'actuació crearà uns bons de consum per a gastar en el xicotet comerç de l'Eliana, en bars i restaurants i empreses de serveis. L'Ajuntament aportarà altres 300.000 euros per a incentivar l'economia local. Per cada euro que pague el veí, el consistori posarà un altre euro. Aquesta acció suposarà una injecció íntegra de 600.000 euros per al comerç local.
                                                                                    
La tercera actuació, i que major quantitat econòmica mobilitzarà de les arques municipals, és la destinada a la promoció d'obra pública amb un total de 450.000 euros. L'Ajuntament crearà un registre de professionals locals (enginyers, arquitectes, arquitectes tècnics, entre altres) per a l'elaboració de projectes d'obra i posarà en marxa un segon registre amb les empreses de l'Eliana de diferents sectors, per a adjudicar-los els contractes d'obra qualificats com a menors, per la Llei de Contractes del Sector Públic.
Finalment, el consistori elianer obrirà una quarta línia destinada a tots els bars i restaurants amb terrassa. A més de retornar la part proporcional de la taxa per ocupació de la via pública, mentre romanguen tancats els establiments, també es condonarà durant un any la taxa després de l'aprovació de l'ordenança, durant més d'un any fins al 31 de desembre de 2021. L'import d'aquesta quarta acció ascendeix a 100.000 euros.

A més de tot l'anterior, l'Ajuntament també ha modificat el calendari fiscal per a rebaixar la pressió econòmica sobre les famílies, ampliant en dos mesos totes les obligacions tributàries. 
El primer edil de la localitat, Salva Torrent, ha anunciat aquestes mesures i ha comunicat que l'Ajuntament de l'Eliana continuarà aprovant noves accions conforme vaja evolucionant el context “ens trobem en la millor disposició per a afrontar aquesta crisi mundial generada pel Covid-19, gràcies a la gestió impecable que han fet tots els governs socialistes durant anys al capdavant d'aquest ajuntament” i ha prosseguit “tot l'Equip de Govern està treballant sense descans per als nostres veïns i veïnes amb propostes valentes i amb una enorme voluntat i vocació de servei públic”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon