Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La representant d’Esquerra Unida en la FVMP reclama fons europeus per als ajuntaments

María Dolores Berenguer: "Totes les administracions van a trobar-se amb problemes de finançament, però l'impacte en les hisendes locals està sent descomunal"

La representant d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i vicepresidenta d'aquest òrgan i alcaldessa de Monforte del Cid, María Dolores Berenguer, ha defensat en la reunió virtual mantinguda per representants de la pròpia FVMP amb Diputacions i Govern autonòmic "la necessitat d'ajudar els ajuntaments, que són l'Administració que pateix els impactes més greus d'aquesta crisi. Les hisendes locals es ressentiran d'una forta caiguda de la recaptació, agreujada per la suspensió de festes patronals i altres esdeveniments, la paralització d'empreses, la caiguda de el comerç de proximitat...".

Per tots aquests motius, Berenguer reclama que els fons europeus arriben directament als consistoris: "Si Europa aporta ajudes a l'Estat espanyol, i aquest a les autonomies, tots ells han de contribuir a que aquests fons arriben als ajuntaments per poder posar en marxa mesures de finançament adequades per a la reconstrucció, ja que els ajuntaments són l'administració més propera als ciutadans i ciutadanes, i per tant amb més capacitat per a procedir a una distribució dels recursos més eficaç i justa".

Junt a aquests fons, la vicepresidenta de la FVMP ha reclamat canvis en la legislació que afecta la hisendes locals: "S'ha de procedir de forma urgent a implementar mesures com un finançament més adequat, relaxació en les exigències del dèficit i sostre de despesa, a més de l'ús del superàvit municipal. És un excel·lent moment per redimensionar la importància de les hisendes locals i elaborar una legislació d'acord a les necessitats dels ajuntaments, que fa dècades que pateixen unes condicions molt precàries de finançament".

Finalment, María Dolores Berenguer ha exigit al President de la Generalitat, Ximo Puig, "mesures immediates i dotades de suficients fons pressupostaris per portar una acció conjunta entre les administracions valencianes sense tanta burocràcia i més efectives", demanant a més "que deixem les disputes partidistes a una banda i dobleguem l’esquena per ajudar amb bona voluntat i honestedat. Si ara no ho fem, si els representants públics no donem la talla de forma unida, és que no mereixem estar ací“.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon