Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació inverteix a l'Eliana més de 815.000 euros

Les ajudes, que milloren l'autonomia de l'Ajuntament, aniran destinades per a millorar infraestructures i serveis.

La Diputació de València destinarà 816.705,16 euros en el municipi de l'Eliana a través del seu nou Pla d'Inversions. D'aquesta forma entre 2020 i 2022 s'incrementaran les ajudes per a millorar infraestructures i serveis, reforçant l'autonomia de l'Ajuntament per a decidir a què aniran destinades. En concret, el consistori ocuparà aquests fons supramunicipals a millorar el Poliesportiu Municipal i diferents vies públiques.

Els criteris que justifiquen aquesta quantitat corresponen a una part fixa, prorratejada de manera equitativa entre tots els ens locals, un 30% de l'ajuda en funció de la població i un 10% segons la superfície.

A tot això, l'Eliana addiciona l'increment del 5% de les ajudes per comptar amb el seu propi pla d'Igualtat, un 2% més pel desenvolupament d'un pla urbà estratègic i un 1,5% vinculat a tindre un pla de mobilitat sostenible. A més, la quantitat podria ascendir per a projectes que tinguen en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els criteris objectius que es mantenen en la fórmula són la taxa de desocupació dels municipis (5%), el cost per la prestació de serveis públics (5%), l'existència de nuclis històrics amb valor patrimonial (2%), formar part del Pacte de les Alcaldies (2%) i una mesura correctora del 2% que reconeix l'esforç fiscal dels municipis en els quals es paguen més impostos.

En paraules de l'alcalde, Salva Torrent, “el nou pla d'inversions de la Diputació dotarà de més recursos que podrem emprar en obres i serveis que donen respostes específiques a les necessitats d’elianers i elianeres”. En aquest cas, ha anunciat que aniran destinats a millorar les instal•lacions esportives i els carrers i voreres de la localitat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon