Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Durant la crisi sanitària, tant l'Ajuntament de l'Eliana com Feliana continuen atenent les colònies de gats de carrer

 Benestar Animal acredita als voluntaris i les voluntàries que atenen els animals durant el confinament amb l'objectiu de garantir la salut pública.
      
L'Ajuntament de l'Eliana, en col•laboració amb l'associació Feliana, continua amb la seua labor de fomentar la seguretat, control i seguiment de les colònies felines i previndre l'aparició de possibles focus de brutícia en la via pública.

En aquest sentit, el consistori segueix els criteris recomanats per la Direcció General de Drets dels Animals, pertanyent al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. En una comunicació traslladada recentment a les Administracions Locals relativa a l'aplicació del Reial decret d'Alarma en el supòsit concret dels gats de carrer, reconeix expressament que "garantir l'alimentació dels animals domèstics que viuen als entorns urbans és una qüestió de salut pública" i sol•licita que els Ajuntaments adopten les mesures adequades per a garantir aquesta alimentació.

En resposta a aquesta demanda i dins del marc d'actuacions que realitza l'Ajuntament, juntament amb Feliana i altres persones voluntàries per a la gestió de colònies felines, des de l'àrea de Benestar Animal s'han habilitat acreditacions individuals específiques les quals justifiquen la mobilitat imprescindible per a alimentar les colònies i recollir, en el seu cas, algun animal malalt o ferit durant el període de confinament.

En l'actualitat a l'Eliana existeixen un total de 43 colònies inventariades i controlades, les quals són ateses diàriament pels i les voluntàries de la localitat. Les tasques de manteniment bàsic de les colònies s'han vist afavorides, així mateix, pel fet d'haver sigut habilitats en els últims mesos nous punts de refugi i alimentació, amb la corresponent senyalització informativa. Tant les xicotetes tremuges instal•lades com les casetes-refugi de fusta situades en alguns punts estratègics estan resultant de gran utilitat per a l'alimentació ràpida i amb millors condicions d'higiene per a les colònies gestionades.

L'edil de Benestar Animal, Cristina Díaz, ha explicat que en aquests moments excepcionals que estem vivint no hem de descurar la salut pública ni la dels animals del carrer, amb qui compartim espais urbans. A més, “comptem amb desenes de voluntaris i voluntàries disposats a col•laborar amb el consistori en aquesta labor a qui hem d'agrair especialment en aquesta situació el seu compromís i ajuda”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon