Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: En marxa els Premis EcoRiba 2020 per a promoure el respecte al medi ambient en l’àmbit educatiu, empresarial i associatiu


S’han establert 5 categories amb un premi de 1.500 euros en cadascuna

    L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat els II Premis Eco-Riba 2020 per a promoure el respecte al medi ambient des dels vessants empresarial, educatiu, el teixit associatiu i els mitjans de comunicació tot amb un afany perquè els treballs que s’hi presenten ajuden a augmentar-ne la conscienciació i la regeneració del paisatge i de l’entorn més proper.

    Els premis de Riba-roja de Túria s’estableixen en cinc categories per a les quals es dotarà un únic premi de 1.500 euros al guanyador pel que fa a l’EcoRiba circular, l’EcoRiba educatiu (amb altres 500 euros per al finalista), l’EcoRiba Paisatge, l’EcoRiba Honorífic i, finalment, l’EcoRiba de Difusió. La dotació econòmica dels premis es carregarà als pressupostos econòmics d’enguany.

    La conscienciació i la sensibilitat de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria envers el medi ambient queda palès amb la posada en marxa del programa EcoRiba impulsat l’any 2016 amb l’afany de posar en valor el paisatge de la localitat per a dinamitzar el territori de forma sostenible i solidària. També es presta atenció a l’economia verda, els jaciments d’ocupació, l’eficiència energètica o el consum energètic, entre d’altres.

    Les sol·licituds dels aspirants es podran presentar fins el proper 1 de març al registre general o mitjançant la seu electrònica tota la documentació requerida, a més de la instància acreditativa. El jurat estarà format pel Regidor de Medi Ambient, un tècnic de la regidoria, una persona del projecte EcoRiba, tres especialistes de l’àmbit universitari i, finalment, l’alcalde o una persona delegda.

    A l’hora de valorar els treballs presentats, el jurat tindrà en compte la innovació, l’originalitat i impacte que tinguen en compte la societat i la cura al medi ambient, tot i que els membres tindran la l’opció de declarar-ne deserts alguna de les candidatures si, segons el seu criteri, els treballs no arriben a complir els requisits esmentats. El lliurament dels premis tindrà lloc en un acte de gala al llarg del mes d’abril. Els drets dels treballs presentats es cedeixen a l’ajuntament.

    La categoria d’EcoRiba Cicular s’enfoca per a aquelles empreses amb seu a Riba-roja que hagen implantat accions significatives que permeten quantificar-se amb resultats, en eficiència energètica així com en la reducció, reutilització i reciclatge dels residus de les emissions de diòxid de carboni (CO2).

    Pel que fa a l’EcoRiba Educatiu està adreçat als centres escolars de la localitat amb projectes que s’hagen desenvolupat al municipi, amb un programa educatiu anual rigorós i rellevant en l’ensenyament de la protecció del medi ambient de Riba-roja de Túria. Els treballs s’hauran hagut de portar a terme durant un mínim d’un any i s’hi analitzaran els resultats obtinguts.

    En l’EcoRiba Paisatge podran participar projectes públics i privats que en destaquen per la seua posada en valor del paisatge del municipi i la seua transcendència social de Riba-roja de Túria.

    L’EcoRiba Honorífic es dirigeix a particular, centres ocupacionals i educatius, associacions, Ongs, fundacions i d’altres col·lectius socials amb seu a Riba-roja amb accions desenvolupades com a mínim durant l’any 2019 i que en destaquen per l’originalitat, l’eficàcia i la participació ciutadana.

    Finalment, l’EcoRiba difusió s’adreça als mitjans de comunicació d’àmbit nacional que hagen portat a terme accions en matèria de difusió de temes d’interès medi ambientals.

    L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha remarcat la consolidació “d’uns premis que arriben a la segona edició amb els quals es difon la importància que té per a la nostra vida quotidiana el respecte i la protecció del medi ambient, per a la qual cosa involucrem els àmbits empresarials, educatius i els mitjans de comunicació perquè són tots importants en eixa tasca social”.


EcoRiba 2019

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon