Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

La Biblioteca se suma a la celebració del Dia de la Dona en la Ciència

L'Eliana:

La Biblioteca Municipal de l'Eliana, en col•laboració amb l'Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC) i la Federació Valenciana de Divulgació Científica (FEVADIC), ha organitzat una programació especial entorn del Dia Internacional de la Xiqueta i la Dona en la Ciència que se celebra aquest dimarts 11 de febrer. Així, durant tota la setmana i fins al divendres 14 es podrà visitar l'exposició ‘XX Científiques’ que reuneix les figures més rellevants per a la història i l'avanç de la ciència en diferents disciplines.

I és que històricament, el paper exercit per la dona en l'àmbit sociocultural ha quedat relegat a un segon pla, deixant una gran absència de referents femenins en la societat. La ciència no ha sigut una excepció i les seues contribucions han arribat fins i tot a acostar-se a la invisibilitat. Amb aquesta exposició d’ASSTEC es busca contribuir al reconeixement de la figura de la dona i la igualtat en el camp científic preservant la memòria de les seues vides i obres.

Per a conéixer què van fer i què estan fent les dones per la ciència se celebraran dues xarrades per a tots els públics, a partir de 12 anys. La primera d'elles està prevista per al dimarts 11, a les 18 hores, baix el títol ‘Dones en la ciència: Realitats i perspectives’, a càrrec de David Ibáñez. En ella, coneixerem la realitat i les dificultats a les quals s'enfronten quan decideixen emprendre una carrera científica.

Per part seua, el dijous 13 a la mateixa hora Aida López parlarà sobre ‘Dones en Ciència: Qui van ser, qui som’. Des de Agnódice fins a Margarita Salas les dones sempre han estat presents, no obstant això, els seus descobriments i treballs solen ser completament desconeguts.

El regidor de Joventut i Biblioteca, Jorge Pérez Comeche, ha convidat amb especial vehemència als joves a participar per a conéixer de primera mà i interessar-se pels estudis científics. A més, ha afegit que la desigualtat en l'àmbit científic és una realitat i per això des de l'Ajuntament de l'Eliana ‘volem promoure activitats destinades a visibilitzar el paper de les dones en l'àmbit científic i a trencar amb els condicionants i els sostres de vidre en les seues carreres professionals i en els càrrecs de responsabilitat’.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :