Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Biblioteca se suma a la celebració del Dia de la Dona en la Ciència

L'Eliana:

La Biblioteca Municipal de l'Eliana, en col•laboració amb l'Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC) i la Federació Valenciana de Divulgació Científica (FEVADIC), ha organitzat una programació especial entorn del Dia Internacional de la Xiqueta i la Dona en la Ciència que se celebra aquest dimarts 11 de febrer. Així, durant tota la setmana i fins al divendres 14 es podrà visitar l'exposició ‘XX Científiques’ que reuneix les figures més rellevants per a la història i l'avanç de la ciència en diferents disciplines.

I és que històricament, el paper exercit per la dona en l'àmbit sociocultural ha quedat relegat a un segon pla, deixant una gran absència de referents femenins en la societat. La ciència no ha sigut una excepció i les seues contribucions han arribat fins i tot a acostar-se a la invisibilitat. Amb aquesta exposició d’ASSTEC es busca contribuir al reconeixement de la figura de la dona i la igualtat en el camp científic preservant la memòria de les seues vides i obres.

Per a conéixer què van fer i què estan fent les dones per la ciència se celebraran dues xarrades per a tots els públics, a partir de 12 anys. La primera d'elles està prevista per al dimarts 11, a les 18 hores, baix el títol ‘Dones en la ciència: Realitats i perspectives’, a càrrec de David Ibáñez. En ella, coneixerem la realitat i les dificultats a les quals s'enfronten quan decideixen emprendre una carrera científica.

Per part seua, el dijous 13 a la mateixa hora Aida López parlarà sobre ‘Dones en Ciència: Qui van ser, qui som’. Des de Agnódice fins a Margarita Salas les dones sempre han estat presents, no obstant això, els seus descobriments i treballs solen ser completament desconeguts.

El regidor de Joventut i Biblioteca, Jorge Pérez Comeche, ha convidat amb especial vehemència als joves a participar per a conéixer de primera mà i interessar-se pels estudis científics. A més, ha afegit que la desigualtat en l'àmbit científic és una realitat i per això des de l'Ajuntament de l'Eliana ‘volem promoure activitats destinades a visibilitzar el paper de les dones en l'àmbit científic i a trencar amb els condicionants i els sostres de vidre en les seues carreres professionals i en els càrrecs de responsabilitat’.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon