Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

València recopila unes dos-mil imatges i documents vinculats a la ciutat en la publicació ‘‘València. ephemera y publicidad’’

Es trobarà a la venda a partir d'esta setmana en la caseta de la llibreria municipal en la plaça de l'Ajuntament de València i en LLIG-Llibreries de la Generalitat. 
.
La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València ha editat la publicació ''València. Ephemera y publicidad'', tota una recopilació de dos-mil imatges procedents dels arxius dels col·leccionistes valencians José Huguet i Andrés Giménez, que abasten al voltant d'un segle de tot tipus de material  denominat ephemera. Al llibre es poden trobar targetes de visita, factures, pai-pais publicitaris, recordatoris de comunió, esqueles, etiquetes de botelles i  de caixes de taronges, entrades a espectacles,  calendaris, diplomes i infinitat de documents vinculats a la ciutat de València.

En paraules de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ''al costat de les diverses il·lustracions de les peces, a tots dos col·leccionistes se'ls ha unit dos boníssims coneixedors de la cultura i les tradicions de València, Arturo Cervellera i Ángel Martínez, per tal de confeccionar una sèrie de textos col·lectius que il·luminen diversos aspectes vinculats a la producció d'ephemera: el mateix col·leccionisme, la indústria, les impremtes, la publicitat…, serveixen de xicotetes fites per a la guia a través del que ha de ser el principal objectiu d'este llibre: albirar, per la clivella d'estos elements, com era la vida quotidiana dels nostres avantpassats. València. Ephemera y publicidad és una porta a nosaltres mateixos fa moltes dècades''.

El llibre és fruit d'un esforç per donar protagonisme a un tipus de representació gràfica, amb o sense voluntat publicitària, molt present en les nostres vides tot i el seu caràcter efímer. L'Ajuntament de València dona suport a eixe esforç amb una particular aportació a un tipus de volums que han proliferat en les últimes dècades. Són ja nombroses les col·leccions i les publicacions dedicades a recollir ephemera, eixe tipus d'etiquetes, objectes, recordatoris… que reben eixe nom, justament, perquè no estan pensats per a perdurar i que, en certa manera, reflecteixen els estils i les sensibilitats de la seua època. Maneres, modes, costums i hàbits de la ciutat de València que queden perfectament reflectits en esta publicació municipal.

Es trobarà a la venda a partir d'esta setmana en la caseta de la llibreria municipal en la plaça de l'Ajuntament de València i en LLIG-Llibreries de la Generalitat.


Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :