Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria posa en marxa el consell de participació del Centre Ocupacional El Prat

Llíria:

El Consell del Centre Ocupacional Municipal (COM) El Prat ha celebrat la seua primera reunió ordinària per a desenvolupar el programa anual del centre. Este òrgan sorgix després de l'aprovació l'any passat del reglament de funcionament del COM amb funcions de participació, assessorament i representació de totes les parts que l’integren.  

El Consell de Centre està format per representants de les persones usuàries, familiars, professionals i membres de la corporació municipal. La regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, ha volgut destacar que han sigut “les pròpies usuàries qui han triat als seus representants a través d'un procés democràtic de votació, amb la finalitat de promoure la participació activa de les persones amb diversitat funcional que també tenen dret a decidir sobre els servicis que se'ls presta i afavorir així la seua autonomia”.

Entre la posada en marxa de nous servicis acordats pel centre, s'ha establit la incorporació del de fisioteràpia, tant per a l'activitat diària de les persones usuàries com per als exercicis de piscina o esports adaptats que realitzen.

Igualment, “englobat dins de l'impuls de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, hem instaurat una nova mesura quant a la seua alimentació. Tots els dimarts tindran un menú vegetarià amb la finalitat de promoure una dieta més saludable i també conscienciar sobre l'impacte ambiental que suposa el consum excessiu de carn”, ha explicat la regidora. En esta línia, s'ha projectat la creació d'un hort en el recinte del COM que servirà per a autoproveir-se de verdures i fruites.

Altres iniciatives de la programació anual serà el desenvolupament de plans d'educació afectiva sexual o de formació sobre reciclatge. De fet, per exemple, el Centre Ocupacional disposarà ja este any d'una compostadora.

Millores en instal·lacions
    D'altra banda, l'Ajuntament de Llíria ha invertit prop de 20.000 euros en la instal·lació d'una passarel·la coberta per als accessos al centre. Esta actuació de millora en les infraestructures ha comptat amb una subvenció de 14.000 euros de la Conselleria Polítiques Inclusives.

 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon