Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'ESQUERRA de la Pobla proposa mesures de mobilitat urbana que considera imprescindibles per adequar i actualizar la normativa local

La coalició d'Esquerra Unida i Esquerra Republicana de la Pobla de Vallbona (L'ESQUERRA) s'ha afanya en proposar un seguit de mesures imprescindibles per adequar i actualitzar la normativa municipal pel que fa la mobilitat urbana.

Tot i aprofitant el debat que suposa el canvi de l'ordenança en matèria de mobilitat que prepara l'equip de govern, els grups d'esquerra aprofitaran per proposar i incloure els cavis en la normativa en vigor des de l’any 2003.

L’aparició de noves formes de mobilitat i l’actualització normativa justifiquen, per si mateix, la necessitat de la redacció d’una nova ordenança de mobilitat, amb l’objectiu de desenvolupar les competències normatives que té atribuïdes l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona en matèria de trànsit, circulació, estacionament, seguretat viària i mobilitat sobre les vies urbanes i qualsevol espai obert a la lliure circulació de persones, animals i vehicles.

En general, es tracta d’harmonitzar els distints usos de les vies públiques i els espais urbans, inclòs l’ús per als vianants, el de circulació dels diferents vehicles, l’estacionament, el transport de persones, la distribució de mercaderies i les diferents necessitats d’ús de l’espai públic relacionat amb la mobilitat.

Aquestes són  algunes de les iniciatives incloses en el document de proposta 

1. Desenvolupar un Pla de Vials no Motoritzats (inclòs un cinturó verd complet al voltant del municipi).
2. Fomentar i impulsar el transport amb vehicle no motoritzat (a peu, amb bicicleta i amb pans).
3. Ampliar l’oferta d’aparcament de bicicletes en edificis públics i/o llocs de gran concurrència de persones.
4. Sensibilitzar sobre el cost econòmic, ecològic i social del vehicle privat mitjançant campanyes informa ves. Incidir en l’estalvi i la millora de qualitat de vida que suposa l’abandonament dels vehicles a motor.
5. Ajudar a l’abonament anual de transport públic a les persones que estudien o treballen fora de la Pobla de Vallbona.
6. Ampliar la xarxa de camins escolars segurs i impulsar el seu ús.
7. Reduir les emissions de CO2 i les despeses de gasoil de la policia local i d'altres serveis municipals. Fomentar l’ús de la bicicleta, i d'anar a peu, reduint al màxim la necessitat d’ús del vehicle a motor.
8. Reorganitzar el temps i les rutes de l'autobús municipal amb major coordinació amb la estació de metro.
9. Dissenyar una xarxa de carrils bici, segregats del trànsit de vehicles a motor, amb la reconversió de camins rurals.
10. Transport municipal accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
11. Fomentar la setmana de la mobilitat i el dia sense vehicles a motor de combustió.
12. Impulsar el transport públic comarcal i la connexió amb l’hospital de Llíria.
13. Ajudes a la instal·lació de punts de recarrega particulars o col·lectius per a vehicles elèctrics.
14. Regulació dels patinets elèctrics.
15. Creació d'una oficina de canvi climàtic i pacte d’alcaldies que incloga aquesta finalitat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon