Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El menjar dels visigots del segle VII en un llibre al FITUR aportat per Riba-roja

Què menjaven els visigots o quin tipus de vaixelles utilitzaven. Dos enigmes que descobreix el llibre “Receptes visigodes” que aquest migdia s'ha presentat en la Fira Internacional de Turisme, que se celebra a Madrid del 22 al 26 de gener.

El llibre “Receptes Visigodes” ha sigut presentat per l'arqueòleg, Jorge Morín i el xef Joan Clement, dos dels autors que al costat de la tècnic de Patrimoni i Turisme de l'Ajuntament de Riba-roja, Cristina Silvestre, han fet possible aquesta publicació.

El llibre consta d'una breu història del món visigot i un compendi de 23 receptes visigodes que transportaran al lector a les tradicions i costums del segle VII. “Hem volgut reproduir una època, amb una interpretació espacial de la història, a través de la investigació”, matisa l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Durant la presentació, Morín ha destacat “el treball de recerca realitzat sobre els espais del palau visigot, en el qual els nostres avantpassats menjaven i bevien, quins aliments cuinaven i quins utensilis i vaixella utilitzaven, en definitiva hem fet arqueologia experimental amb la cuina”.
Per la seua banda, Joan Clement ha incidit en la “diversitat cultural i gastronòmica de la nostra terra que ens converteix en un territori ric”.

Itinerari de Marxa Nòrdica.

Una altra de les propostes més atractives que s'han presentat aquest migdia a Madrid és la “Ruta de marxa nòrdica per la Vall de Porxinos i degustació del “Arròs de les Riberes”. A través d'aquesta pràctica esportiva, el visitant coneixerà aquest paratge natural, caminant per les Rodanes, passant pel Forn de Calç de la Cara de l'Indi i la muntanya del Frare i el jaciment de la Fonteta Ràquia. A més, qui practique aquesta ruta descobrirà les restes de l'Aqüeducte romà de Porxinos i la Masia de la pròpia vall.

Riba-roja se suma així a la xarxa d'itineraris turístics per a la pràctica de marxa nòrdica, igual que altres municipis valencians com Sagunt o Cofrentes, que tenen com objectiu combinar la pràctica esportiva amb la posada en valor del patrimoni cultural i natural de Riba-roja de Túria.

Javier Espinosa, del Comité de Marxa Nòrdica de la Federació d'Esports ha destacat els beneficis d'aquest esport i ha definit "Riba-roja és el primer municipi a abalisar aquest itinerari de no més de 10 quilòmetres com ja tenen altres comunitats com el Pais Basc o Navarra".

Per a finalitzar aquesta activitat, s'ofereix al visitant un taller de cuina a càrrec de l'expert gastronòmic Joan Clement que ensenyarà a elaborar el “Arròs de les riberes del Túria” que conclourà amb una degustació de l'exquisit arròs.
En la presentació, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha subratllat “la singularitat de la nostra oferta turística al ser un municipi banyat per les aigües del Túria i amb un jaciment visigot únic a Europa”. “Hem volgut unir dos productes turístics per a donar un valor afegit a la nostra oferta”, ha afegit la regidor, Esther Gómez

Una altra de les propostes que Riba-roja ha presentat en la Fira Internacional de Turisme ha segut  “Descobreix el secret visigot”, una experiència que permetrà al visitant descobrir tots els secrets del jaciment visigot del Pla de Nadal, a través d'una visita teatralitzada. La visita començarà en el Museu Visigot del Pla de Nadal (MUPLA) per a continuar amb una visita al jaciment visigot, on els senyors de la vila, Tebdemir i Teodora, rebran al visitant en el palau per a mostrar-los com vivien en l'època en la qual aquesta civilització va habitar terres valencianes. Posteriorment, podran degustar el menú visigot.

Fitur ha comptat un any més amb les Falleres Majors, Érica Bodí i Camila Álvarez, acompanyades per la Junta Local Fallera que han volgut recolzar en el certamen a la delegació de Riba-roja, que estarà promocionant l'oferta turística fins al diumenge 26 de gener

L'Ajuntament de Riba-roja, suma a aquesta oferta molts altres atractius turístics. El jaciment del Pla de Nadal, la Festa del Dux, el Castell, la Ruta de l'aigua, el patrimoni bèl·lic, el Túria, l'Espai d'Art Contemporani, ECA, o el Museu Visigot del Pla de Nadal, són productes que ens situen com a referents en el turisme d'interior de la Comunitat Valenciana i que ens han obert el camí cap a l'excel·lència. A aquesta oferta es va unir l'any passat “la Ruta de la Seda, pel seu vincle amb el cultiu de la morera, la cria dels cucs i la filatura de la seda.

Aquest municipi del Camp de Túria s'ha convertit en els últims anys en un reclam turístic. Durant 2019, un total de 7.390 visitants van ser atesos en la Tourist Info de Riba-roja, dels quals 3.825 han participat en alguna visita guiada i gratuïta.
Enguany, FITUR acull a 918 expositors un 3,8% més que en 2019, i 11.040 empreses de 165 països i regions, que ocuparan una superfície de 69.697 metres quadrats nets, un 3,3% superior.
Enguany, es preveu un creixement del fins a un 5% en el nombre de visitants professionals respecte a l'edició anterior, amb el que s'aproparia als 150.000.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon