Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja celebra el 25 aniversari de l’Auditori amb un passeig per la història del municipi i una lloa a la creativitat artística



L’ajuntament organitza un programa d’actes per agrair-ne la seua tasca

    L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha celebrat el 25 aniversari de l’Auditori Municipal –inaugurat l’any 1994- que ha servit per fer un recorregut acurat i amb detall de totes les modalitats culturals que han tingut lloc al llarg d’este període de temps. Els actes organitzats han suposat una aferrissada lloa a la creativitat artística i a la llibertat dels autors a l’hora de confeccionar les seues obres.

    El teatre, l’òpera, el cinema, la dansa, la música, els festivals i tot tipus d’actes culturals han tingut el seu espai i l’atenció a l’Auditori Municipal de Riba-roja amb un afany per reivindicar les expressions artístiques com el motor que somou totes les estructures de la societat per aconseguir un trasbalsament a la consciència dels individus com a ens autònoms i lliures.

    Les dades són significatives. Més d’1’5 milions d’espectadors que hi ha passat, més de 60.000 hores d’ús, al voltant de 2.100 pel•lícules projectades i més de 1.000 companyies com a visitants que hi han aportat el seu granet de sorra. Com a anècdotes cal esmentar que el primer film emès va ser “Maverick”, la pel•lícula més vista fou “Titanic” amb 3.833 espectadors. La primera òpera escenificada va ser “Carmen” de Bizet, amb la companyia Nacional de Moldàvia, la primera sarsuela fou “Doña Francisquita”, en dansa va ser el “Ballet Flamencs” de Maías Vargas i el teatre “Imprebis” de L’Om Teatre.

    Per commemorar eixa avinentesa, l’ajuntament va organitzar un acte central que es va desenvolupar en el mateix indret, l’Auditori Municipal, on es va fer un recorregut amb diapositives per explicar fil per randa la importància que han tingut eixes instal•lacions públiques a l’hora de vertebrar la societat civil de Riba-roja, de la comarca del Camp de Túria i de la resta de comarques valencianes.

    L’Auditori de Riba-roja de Túria ha esdevingut al llarg dels 25 anys en un referent reial per on han passat les millors representacions artístiques de la resta d’Espanya i d’Europa, fins el punt d’acollir l’estrena d’importants composicions teatrals, d’òpera, de música o de dansa, entre d’altres modalitats, que s’han posat a l’abast de tot el públic general per fer-ne un tast de les obres.   

    L’Auditori Municipal es va posar en marxa l’any 1994 amb un objectiu principal de centralitzar en un sol indret tots els actes arrelats a la societat i per difondre i consolidar les expressions nascudes en entitats o associacions de la localitat. Al recer de l’Auditori durant dècades s’han creat i s’han consolidat algunes de les millors versions culturals i artístiques com les escoles de música i dansa, referents a tot l’àmbit valencià pel que fa als seus integrants i la qualitat interpretativa, els millors ambaixadors del nom de Riba-roja pels municipis valencians i de la resta d’Espanya.

    A l’acte del 25 aniversari va acudir una nombrosa part de les persones que, d’una o d’altra manera, van tindre molt a dir a l’hora de promoure i posar en funcionament un espai cultural d’eixe tarannà que ningú no qüestiona, més enllà de les diferències polítiques o dels diversos punts de vista pel que fa a l’elaboració, composició i treball de les direccions artístiques.

    L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que el vint-i-cinquè aniversari de l’auditori “és una fita important pel que fa al reconeixement de totes les persones que al llarg d’este temps han lluitat de valent perquè eixes instal•lacions s’hagen ubicat al mapa dels municipis que aposta clarament per la cultura i reivindiquen el seu paper com a eina de transformació social dels nostres pobles i de la nostra gent”.

    Raga ha afegit que “celebrar altres 25 anys serà la millor forma de pensar que les coses s’han fet bé per part de tots i l’auditori és una eina cultural d’unió dels nostres ciutadans, un orgull de la consciència com a poble i un element essencial de vertebració social; al capdavall, l’auditori ha estat una peça fonamental en el desenvolupament dels conservatoris professionals municipals de música i dansa per on han passat milers de persones”.







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon