Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació acosta als pobles el seu Certamen de Bandes. A Llíria vindran les de Iª i de IIª secció

La Unió Musical de Llíria, localitat recentment declarada Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, serà el lloc on concórreguen les bandes de la primera i segona secció.

  • Aldaia, els dies 9 i 10 de maig, i Llíria, el 16 i 17 de maig, acolliran la 44ª edició del Certamen, que se celebrarà per primera vegada fora de la capital valenciana
  • El Certamen presenta canvis importants tant en la composició del jurat com en els criteris d'avaluació
 
La Diputació de València ha presentat la convocatòria del Certamen de Bandes de Música, que en 2020 celebra la seua 44ª edició repleta de canvis en diferents aspectes, com la localització de l'esdeveniment, el model de puntuació, el jurat o el nombre de seccions.

La novetat més important és que el Certamen ix per primera vegada de València capital per a arribar a dos municipis diferents. En concret, el TAMA d'Aldaia acollirà el cap de setmana del 9 i 10 de maig el concurs de les seccions tercera i quarta; mentre que la seu de la Unió Musical de Llíria, localitat recentment declarada Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, serà el lloc on concórreguen les bandes de la primera i segona secció.

El diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, ha informat que “a partir d'ara la intenció és portar el certamen al major nombre de pobles possible, amb la voluntat que la ciutadania de les nostres comarques puga gaudir, en un ambient festiu, d'este important esdeveniment”. Per a reforçar el caràcter participatiu de la població, s'ha previst que les bandes acudisquen desfilant als auditoris, per a això s'ha creat un premi específic a la millor desfilada, dotat amb 1.000 euros.

A més, el nombre de seccions per a la nova edició es reduix a quatre, encara que el nombre de bandes admeses augmenta: fins a quatre en la primera secció, i fins a sis en les seccions restants. La quantia dels premis per als guanyadors també s'incrementa: 3.500 euros per a la primera secció, 3.000 euros la segona secció, 2.500 euros la tercera i 2.100 per a la quarta.

Nous criteris d'avaluació i obres obligades

Amb l'objectiu d'adaptar-se als estàndards internacionals de baremació, la Diputació ha decidit ampliar els criteris de puntuació de quatre a deu. Segons Major, “esta nova avaluació ajudarà al fet que les qualificacions siguen més objectives i precises, ja que es valoraran aspectes que fins ara no es tenien en compte d'una manera específica, com la tècnica mètrica o d'encaix”.

En esta línia d'impulsar l'objectivitat i independència fins a les màximes cotes, per primera vegada cap càrrec vinculat a la Diputació formarà part del jurat, que podrà tindre caràcter internacional i que, en tot cas, comptarà amb professionals qualificats del camp de la música.
Quant a les obres que hauran de ser interpretades, enguany es pretén que siguen les pròpies agrupacions les que adapten estes peces, “fomentant d'esta manera la creació musical”, en paraules del diputat.

Les obres obligades seran les següents:
Secció Primera: Gloses II d'Amando Blanquer
Sección Segona: Mare Nostrum de Miguel Asins
Secció Tercera: Festa de les Falles de Ferrer Ferran
Sección Quarta: encara per determinar

Nou logotip
La Delegació de Bandes de la Diputació de València ha aprofitat l'acte per a presentar el seu nou logotip, creat per la dissenyadora Juliane Petri. “Es tracta d'un logo emotiu, inspirat per la tradició popular de les bandes, i que aglutina el sentit de pertinença a este món”.Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon