Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

El Ball dels Pastorets de Vilamarxant compleix el seu 40 aniversari des de la seua recuperació

Vilamarxant:


El Ball dels Pastorets ha celebrat el seu 40 aniversari des que fora recuperada allà per l'any 1979 gràcies a la recopilació d'informació oferida per les persones majors que van tindre algun contacte amb el ball.

En la dècada dels 50 el Ball dels Pastorets va deixar de realitzar-se. Més de 25 anys més tard va tornar als carrers de Vilamarxant per a quedar-se definitivament.

Gràcies a l'Ajuntament de Vilamarxant, el Quadre Artístic i, principalment, les persones que van oferir la informació necessària es va recuperar uns dels béns culturals de la població de la comarca del Camp de Túria.

Els carrers de Vilamarxant van disfrutar del Ball dels Pastorets aquell llunyà 25 de desembre de 1979. 40 anys més tard, pràcticament sense interrupció, continua sent un esdeveniment que reuneix la població al voltant d'una tradició.

En l'actualitat, el Grup de Danses i Pastorets de Vilamarxant acudeix a primera hora del matí al domicili de l'alcalde per a demanar-li permís i desenvolupar allí el ball. Una vegada visitat al primer edil comença una ruta pel nucli urbà perquè tota la població disfrute d'una de les tradicions folklòriques més antigues de la comarca.


Fuente -Creative Commons

Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :