Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Al liquidador de la empresa de Sant Antoni - SABFES - y a la exalcaldessa de Benissanó (PP) els demanen 6 anys de presó

En la trama coneguda com de les assessories. Els dos s'enfronten a una pena de presó de sis anys acusats de defraudar 147.000 euros amb l'anomenada 'trama d'assessories', és a dir, amb l'adjudicació de contractes a una assessoria sense tramitar expedient de contractació i sense tindre constància que s'hagen efectuat els treballs.


Rafael Parra ex liquidador de la empresa SABFES- empresa municipal de Sant Antoni de Benaixeve que va ser extingida en el darrer Plenari de Sant Antoni i està implicat en fets semblants dins d'altres sumaris i és considerat capitost de l'anomenada "trama d'assessories".
.
Parra va ser nomenat liquidador de la societat municipal en l'època de l'anterior alcalde del PP de Sant Antoni, Eugenio Cañizares.  El seu nomenament i posterior entrada a la presó va ser una de les causes de la paralització de l'empresa i de la impossibilitat de presentar pressupostos en el municipi de Sant Antoni, durant aquests anys.


L'exprimera edil s'ha assegut aquest dilluns en el banc dels acusats de l'Audiència de València al costat de tres persones més: un funcionari públic –que també va ser interventor en el Consorci de Museus de la Generalitat fins que es va destapar el suposat frau–, Rafael Parra i dos exsecretaris interventors del consistori.

Tant Castellano com Parra s'enfronten a sis anys de presó, segons sol·licita inicialment el ministeri fiscal, per un delicte continuat de malversació, un altre de prevaricació administrativa i un delicte continuat de falsedat en document oficial. Així mateix, els reclama una inhabilitació per a càrrec públic pel mateix període de temps.

Per part seua, per als dos exsecretaris interventors el ministeri públic rebaixa la sol·licitud de condemna fins als tres anys de presó en considerar-los responsables dels mateixos delictes però en concepte de còmplices. Reclama una indemnització conjunta per als quatre acusats de 147.248,90 euros pel perjudici causat a l'Ajuntament.

El suposat frau consistia en irregularitats en l'adjudicació de contractes per part de l'exalcaldessa a una assessoria dirigida per Parra, funcionari de l'Ajuntament de Xiva, entre els anys 2007 i 2011.

Segons el fiscal, la societat adjudicatària, Asesores Económicos Públicos SL, estava controlada pel funcionari de Xiva (Parra), que també havia sigut interventor del Consorci de Museus i conseller de la societat municipal Aigües de Benissanó, encara que figuraven com a administradores les seues filles o la seua dona, segons les èpoques.

La societat "mancava" de treballadors donats d'alta en la Seguretat Social malgrat que en els mateixos períodes de temps "realitzava facturacions a altres ajuntaments amb idèntiques circumstàncies, sense cap mena d'expedient administratiu, contracte i amb total abandó de la normativa administrativa".

Els serveis, tal com recull el mateix escrit, es realitzaven "de manera verbal, sense establir cap preu ni constància escrita del que s'estava contractant, objecte, condicions o duració". En definitiva, sense tramitar expedient de contractació.

Contractació "directa i capritxosa"

Parra "s'aprofitava de la contractació directa i capritxosa" de l'exalcaldessa, "sense competència ni preu que posava a la seua exclusiva voluntat, ni cap control per part de l'Ajuntament en el treball, horari o qualsevol altra circumstància".

Així, agrega el fiscal, "no sols burlava, en el seu exclusiu benefici, la prohibició existent per als funcionaris públics de cobrar dos salaris públics, sinó que s'aprofitava de l'absència d'expedient administratiu i de contracte escrit per a, sota l'aparença d'un contracte menor, obtindre importants beneficis".

Els exsecretaris interventors, per part seua, no van formular cap objecció ni van informar que s'estaven ometent els tràmits essencials i prescindint del procediment legalment previst, de tal forma que amb la seua actuació "van consentir a fraccionar de manera successiva la facturació que l'acusat anava emetent en nom de l'empresa que controlava i van permetre que un funcionari públic cobrara de forma interrompuda un sou amb càrrec als fons públics ometent les funcions que tenen encomanades", segons manté el fiscal.Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon