Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Només l'Eliana, Riba-roja i Gàtova acudeixen a la reunió en la Mancomunitat del Pacte pel Clima i l'Energia

Aquest matí s'ha celebrat en la seu de la Mancomunitat Camp de Túria una reunió emmarcada dins del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia. Es tracta del principal moviment europeu en el qual participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de 2030, millorar l'eficiència energètica, utilitzar fonts d'energia renovable en els seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Des del seu començament, el Pacte de les Alcaldies ha sigut signat per més de 6.500 ajuntaments en tota Europa. Amb el nou pacte, els objectius de la UE són més ambiciosos en el lideratge enfront del canvi climàtic i l'àmbit d'actuació s'ha obert a la resta de Continents perquè aquest és un problema global i els assoliments obtinguts demostren que aquests instruments funcionen.
A Espanya ja són més de 1.500 els Ajuntaments signants i l'èxit del Pacte, en la majoria dels casos, ha estat lligat estretament a l'adhesió de les Administracions supramunicipals com a coordinadors territorials del Pacte.

A través de la coordinació dels municipis, la Diputació de València té la capacitat d'implementar polítiques, d'establir canals de finançament i disposar de recursos tècnics de gran valor per als municipis en la seua tasca enfront del canvi climàtic.

A aquesta cita han acudit representants dels municipis de L'Eliana, Riba-roja i Gàtova.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon