Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Dia de les Escriptores torna a la Biblioteca Municipal de l'Eliana

L'Eliana:

  • La ciutadania torna a sumar-se a la convocatòria de la Biblioteca Nacional amb la lectura pública de textos d'escriptores de tots els temps.

Aquest dilluns 14 d'octubre se celebra el Dia de les Escriptores sota el lema "Dones, amor i llibertat". La commemoració s'assenyala en el dilluns més pròxim a la festivitat de Santa Teresa de Jesús, que és el dia 15. Tot respon a una convocatòria que es duu a terme tots els anys des de la Biblioteca Nacional en col·laboració amb la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) i l'Associació Clàssiques i Modernes (CyM). El propòsit d'aquesta celebració és difondre el llegat cultural de les escriptores, recordar les dificultats  a les quals es van enfrontar pel fet de ser dones i destacar el valor de les seues obres.

Aquest acte se celebra en moltes biblioteques i altres institucions simultàniament i aquest és el segon any que la Biblioteca de l'Eliana se suma a la convocatòria. Per a això, a les 17.30 del dilluns 14 estan convocades persones usuàries de la Biblioteca i representants de col·lectius i associacions per a la lectura pública de textos d'11 escriptores de renom de tots els temps: Teresa de Jesús, Feliciana Enríquez de Guzmán, Sor Juana Inés de la Cruz, Isabel María Morón, Emilia Pardo Bazán, Alfonsina Storni, Dulce María Loynaz, Carmen Laforet, Marta Pessarrodona, Júlia Zabala i Laia Martínez López "Malo". Per a la selecció de textos, a més dels proporcionats per la Biblioteca Nacional, ha col·laborat el poeta Toni Ferrer.

L'acte serà conduït per la poetessa local Maribel Fuertes, fundadora de la Jam Poètica de l'Eliana. En acabar la lectura, el regidor de Biblioteques Jorge Pérez Comeche i la regidora d'Igualtat Concha Montaner presentaran la nova secció d'Igualtat de la Biblioteca i s'oferirà un piscolabis als assistents.

 


Fuente -Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon