Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Projecte GUARDIAN per a que la ciutadanía col.labore a la prevenció contra incendis al Parc Natural del Túria


El projecte GUARDIAN ha iniciat una de les accions previstes dins de les estratègies per a millorar la resiliència de la interfície urbana-forestal del Parc Natural del Túria, la formació contra incendis destinada als ciutadans i ciutadanes residents de la zona.

La consultora d'enginyeria ambiental Medi XXI és l'encarregada d'impartir els tallers.

Així, durant les pròximes setmanes, des de xiquets, veïns de les àrees residencials al costat del Parc Natural del Túria i altres col·lectius dels municipis de Riba-roja i Paterna participaran en aquestes sessions impartides per Medi XXI, l'empresa que a més està encarregada de la instal·lació de les infraestructures de defensa contra incendis.

La primera d'aquestes formacions s'ha dut a terme amb la resta dels socis de GUARDIAN, entre els quals es troben Hidraqua, els Ajuntaments de Riba-roja i Paterna, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i Cetaqua.

Les pròximes sessions estan vinculades a xarrades de sensibilització i educació adaptades a diferents públics. Així, les xarrades per a escolars compten amb dos tallers, un d'ells vinculat a canvi climàtic, incloent les causes i conseqüències d'aquesta problemàtica, i un segon taller en el qual es realitza una simulació de com afecta el foc als habitatges depenent de si s'han dut a terme o no les labors oportunes per a augmentar la resiliència al foc en les zones forestals pròximes a aquestes. Aquests tallers ja s'estan realitzant per a alumnes entre 6 i 11 anys, així com per a un grup de persones amb discapacitat, adaptant els continguts a cadascun d'aquests col·lectius. Fins al moment, al voltant de 100 alumnes han participat en aquestes sessions.

Així mateix, també s'estan efectuant xarrades per als veïns de la urbanització Masia de Traver (Riba-roja). Consisteixen en una xarrada-presentació sobre prevenció d'incendis forestals i de com el projecte Guardian pot incrementar les seues possibilitats defensives. Així mateix, els tècnics ofereixen a la ciutadania consells sobre pirojardinería o jardineria preventiva, així com recomanacions per a fer front a qualsevol incendi.

Després de la xarrada, es realitza una visita a un punt pròxim situat en la ribera del Túria, zona d'actuació del projecte GUARDIAN, en la qual es realitza una demostració dels canons SIDEINFO (en la seua versió portàtil/ o maqueta) que s'instal·laran amb l'execució del projecte. Al llarg de l'estiu es continuaran realitzant aquestes formacions inicials amb els possibles afectats de la zona.

El següent pas en matèria de formació donarà començament en els mesos d'octubre i novembre d'enguany i estarà centrat en l'anàlisi de la percepció del risc que els incendis forestals suposen (especialment en els veïns de la interfície urbà-forestal de la zona), en els factors involucrats en l'aparició i propagació del foc, els nivells de risc i defensa d'habitatges. A més es realitzaran unes primeres formacions sobre pirojardinería, un concepte nou, que consisteix en una sèrie de tècniques de jardineria basades en la creació de jardins-espais amb espècies vegetals més pirorresistentes que poden actuar de barrera enfront de l'avanç del foc.

Les xarrades estaran obertes a tots els ciutadans i la informació de les mateixes s'anirà traslladant a través de les xarxes socials del projecte i dels socis que formen part d'aquest




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon