Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A l'Eliana, s'encaren obres de manteniment en la coberta del Molí de la Lluna


  • L’històric edifici es troba en una segona fase de reformes urgents per a frenar la seua deterioració
Des de fa unes setmanes el Molí de la Lluna, un dels edificis històrics més representatius de l'Eliana, es troba en obres de reforma urgent del seu sostre. Estes accions estan destinades a frenar la deterioració més immediata de l'edifici, que es concentra sobretot en la seua coberta, a causa de les inclemències de l’oratge.

Les reformes que s'estan executant formen part d'una segona fase d'obres que ja van començar durant la passada legislatura, i que van encaminades a consolidar la coberta com a acció prioritària. El seu cost és de 20.000€ i, més endavant, es preveu una altra nova fase d'obres amb les quals es complete la rehabilitació del sostre.

La restauració i conservació completa del Molí de la Lluna passaria per rehabilitar, d'una banda, la part del molí i la seua maquinària com a conjunt històric, i, per un altre, es tractaria de restaurar l'edifici en funció de la seua activitat. Per a dur a terme un projecte d'aquestes característiques es fa necessari definir, en primer lloc, quina destinació se li vol donar a aquest bé històric i cultural de l’Eliana.

En paraules l'Alcalde de l'Eliana, Salva Torrent
“el Molí de la Lluna és la nostra història, cal preservar-la i posar-la en valor, però fan falta més recursos dels que disposa l'Ajuntament. Per això és primordial definir quin projecte volem fer amb ell per a poder demanar ajuda a altres administracions.”


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon