Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El programa PRISMA de la Mancomunitat per a la rehabilitació e inserció en salut mental tindrà com a seu Bétera

 Des de la Mancomunitat del Camp de Túria s'està realitzant un programa de rehabilitació i inserció comunitària dirigit a persones amb diagnòstic de malaltia mental crònica empadronades a la comarca del Camp de Túria.
 
La iniciativa busca afavorir la integració i qualitat de vida de les persones amb una malaltia mental crònica.

    El programa està impartit per professionals de diversos àmbits, tant psicològic com esportiu o social.
    És una iniciativa gratuïta que promou la integració activa i genera autonomia personal.


Aquest projecte, amb seu a Bétera, consisteix en un programa de treball que contempla diferents àrees d'actuació. Totes elles formades per professionals de la branca de psicologia, activitats esportives i integració social. El principal objectiu d'aquest projecte és promoure la integració activa de cada persona en la seua comunitat, millorar la seua qualitat de vida, augmentar l'autonomia i l'autodeterminació dels assistents al programa.

Uns altres dels objectius que persegueix el programa és orientar i donar suport a les famílies dels assistents, impulsant també, accions d'informació i sensibilització sobre la salut mental a la població de Bétera per a previndre i/o reduir l'estigma de l'exclusió social.

Aquesta iniciativa es realitza en les dependències municipals de “Les Antigues Escoles” de Bétera, en horari de matins, de dilluns a divendres. Aquest servei és gratuït per a totes aquelles persones que tenen un diagnòstic de malaltia mental crònica i estat psicològic estable. Aquestes persones han de trobar-se en un rang d'edat comprès entre els 18 i els 65 anys i han d'haver acudit a la Unitat de Salut Mental de la seua zona per a ser beneficiaris d'aquest programa.

Manuel Pérez, regidor de Serveis Socials, ha visitat les instal·lacions al costat de la tècnic de Drets Socials, Mª José Solera, per a conèixer de primera mà com van els primers mesos d'aquest programa, que va començar el mes de maig. Així doncs, en aquest moment Prisma, que és així com es diu el programa, compta amb un total de 12 usuaris de Bétera, L'Eliana, La Pobla de Vallbona i Nàquera. Durant aquest temps els beneficiaris del programa han desenvolupat un xicotet hort en les instal·lacions, on han plantat tomaques i algunes plantes.

Des de l'àrea de Drets Socials es continua treballant per a millorar aquest servei que està resultant ser tot un èxit, després de conèixer els bons resultats que ofereix als usuaris, que es troben molt contents amb les activitats i tallers que es realitzen.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal