Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A L'Eliana es compleixen 28 des del primer desenvolupament de plans contra les violències de gènere, domèstica i de menors

El municipi va posar en marxa un equip contra la violència de gènere i domèstica en 2003, un any abans de l'aparició de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.

Aquest 2019 es compleixen 16 anys de la posada en marxa de l'Equip Multidisciplinar contra la Violència de Gènere i Domèstica a l'Eliana. Una mesura impulsada des de la Regidoria de Serveis Socials que va resultar ser pionera i que es va anticipar a la realitat al país en matèria de violència masclista ja que va aparéixer un any abans que es promulgara pel Govern de la Nació la Llei Integral encara en vigor en els nostres dies.

L'Equip Multidisciplinar, format per professionals de diverses especialitats -policies, treballadors socials, psicòlegs i advocats entre altres- ha realitzat infinitat d'actuacions en el municipi al llarg de tots aquests anys i participat en algunes accions de prevenció de la violència en l'àmbit domèstic i de la parella de l'home cap a la dona.

El passat 15 de maig, en una sessió plenària de caràcter extraordinària celebrada en plena campanya electoral, es va aprovar per unanimitat un document que inclou tres plans contra diversos tipus de violències: de gènere, domèstica i menors. Encara que aquests plans contemplen diferents realitats, tots tenen una sèrie d'eixos en comú i l'objectiu d'eradicar, o almenys pal·liar aquestes situacions que suposen un greu problema per a la societat.

El document, que contempla un període de vigència quinquennal, de 2019 a 2014, fa una anàlisi dels antecedents i de la situació actual de la localitat en aquestes matèries i estableix els mitjans i protocols d'actuació per a combatre aquest tipus de situacions. En realitat, aquests protocols ja són aplicats des de fa anys, la novetat és que ara ja existeix un document que avala les diferents actuacions i marca un full de ruta més clar de la lluita contra la violència en el municipi. Una altra novetat important és la incidència del pla en tot allò que es refereix a menors, tant en casos de violència exercida contra ells com per ells.

Acabat el període de vigència del pla, dins de cinc anys, es procedirà a la seua revisió per a introduir els avanços i millores que siguen oportuns o per a adaptar-lo a possibles canvis en la legislació. La transversalitat del pla és un altre factor destacable, ja que en ell s'impliquen un bon nombre d'àrees municipals.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon