Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

La Pobla de Vallbona aprova un pla contra l’absentisme escolar

L’objectiu del pla és garantir el dret i l’obligació a l'escolarització obligatòria fins als 16 anys.

La Pobla de Vallbona, 13 de mayo de 2019. La Pobla de Vallbona elabora un Pla municipal d’intervenció en l’absentisme escolar  com a mesura per reduir la falta d’assistència als centres escolars i que poden ocasionar altres conductes de risc com ara l’abandó escolar i el consum de drogues. Esta iniciativa preveu millorar la comunicació interdepartamental i engloba Serveis Socials, Policia Local, Centres educatius, Centre de Salut, Gabinet Psicopedagògic Municipal i el Consell Escolar.

En este pla s’estableixen les condicions en què es considera absentisme escolar per ajudar els centres a detectar els possibles casos. En este sentit es determinent  els retards sistemàtics, les faltes intermitents o a una matèria determinada i altres casos que es puguen produir.

Amb este pla es vol aconseguir una coordinació interinstitucional eficaç i sensibilitzar la població sobre el dret i l’obligació a l’educació. Per això s’han dissenyat diferents estratègies d’intervenció per a donar resposta a cada cas. El pla d'actuacions comporta des de la intervenció per part del centre, de serveis socials o en els casos necessaris, emprendre accions legals. El pla inclou un protocol d’actuació de tots els agents implicats en l’execució d’aquest.

A principi de curs, en cada centre s'enviarà a les famílies el calendari escolar i l'horari d'obertura dels Centres Educatius. També se n’informarà Serveis Socials i la Policia Local. A partir d’ací els tutors controlaran les faltes d’assistència de l’alumnat i comunicarà als pares quan es produïsquen faltes, les responsabilitats legals i la necessitat de justificar-les.

reunió del Consell Escolar

Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :