Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

S'obri la inscripció a la visita teatralitzada a Pla de Nadal i Banquet Visigot a Riba-roja

El 13 i 27 de juliol a partir de les 18.00 hores gaudirem d'aquesta visita teatralizada i d'un banquet visigot en el mateix jaciment de Pla de Nadal.
Riba-roja de Túria alberga un dels jaciments arqueològics més important del segle VII. Estem parlant de Pla de Nadal, una vila àulica d'època visigoda que constitueix un exemple únic en terres europees. Es coneix que el seu propietari va ser el personatge històric Teodomiro. Aquest palau posseeix una gran riquesa escultòric-arquitectònica, havent-se recuperat unes 900 peces de pedra llaurada i elements ornamentals. Algunes d'aquestes peces actualment es troben exposades en el MUPLA - Museu Visigot de Pla de Nadal-, situat al Castell de Riba-roja de Túria.

Els convidem a descobrir els secrets d'aquesta civilització oferint una visita guiada excepcional: “Descobreix el Secret Visigot”. Els dissabtes 13 i 27 de juliol a partir de les 18.00 hores, la vila obri les seues portes. Aquesta visita és molt completa, coneixerem la manera de vida dels visigots en tots els seus aspectes.

La visita comença en el MUPLA- Museu Visigot de Pla de Nadal- on els visitants fan aquesta primera presa de contacte amb el món visigot. En aquest museu s'exposa una gran varietat d'elements decoratius i arquitectònics, els quals formaven part d'aquesta vila. A continuació, ens traslladarem al jaciment on ens esperen els senyors de la vila. Teodora i Tebdemir ens explicaran com era la seua vida, els seus costums, alimentació, vestimenta. Participaran també d'aquesta visita l'Associació Cultural d'Amics del Museu Militar de València, els qui encarnaran diversos personatges: criats, soldats i artesans. Al costat d'ells descobrirem els diferents oficis de l'època, com els artesans treballaven la pedra i l'orfebreria. També passejarem pel palau utilitzant ulleres 3D.

Finalment gaudirem, al costat dels senyors, d'un Gran Banquet. Durant aquesta època, era costum realitzar grans festins replets d'aromes, sabors i textures, amb l'objectiu de alagar als convidats. En aquest banquet, no faltaran els cereals i intensos amanits, les carns rostides acompanyades d'hortalisses, els tubercles i les fruites bé especiades. El menú que es presenta és el resultat d'una extensa investigació realitzada pel xef Joan Clement qui va indagar els productes i tècniques culinàries pròpies d'aquesta època i lloc. Així, va aconseguir confeccionar diversos plats ajustats a la tradició gastronòmica visigoda en els assentaments de la Ribera del Túria com ho va ser Pla de Nadal.

Submergeix-te en la cultura del segle VII! És una experiència única, ens permet transportar-nos en el temps, veure i sentir el mateix que els habitants de Riba-roja de Túria del segle VII i descobrir la cultura visigoda a través de tots els nostres sentits.

Convidem a tots i totes a animar-se a emprendre aquesta aventura històrica i sensitiva!

INFORMACIÓ DE LA RUTA
DIES: 13 i 27 de juliol
HORA: 18.00 hores
PUNT DE TROBADA: Porta del Castell de Riba-roja de Túria. C/ Cisterna, 28
RECORREGUT: Comencem en el Museu de Pla de Nadal situat al Castell de Riba-roja de Túria. Ús d'ulleres 3D. Després ens desplaçarem al jaciment on es desenvoluparà la visita teatralizada i el banquet visigot.
PREU: 25 € Adults / 12 € Xiquets (entre 4 a 12 anys inclusivament)
RECOMANACIONS: Aigua, calçat còmode i repel·lent de mosquits. Es necessita vehicle propi per a desplaçar-se al jaciment.
INSCRIPCIONS I PAGAMENT: Per a reservar la teua plaça has d'inscriure't a través de la Tourist Info de Riba-roja de Túria. Places limitades. Pagament de l'activitat a través de PayPal o tranferencia bancària.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon