Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Eliana obri la quinta edició dels Pressupostos Participatius fins al 30 d'abril

En 4 anys els veïns han decidit l’ús de vora un milió d’euros

Les propostes poden fer-se durant el mes d’abril, per la web o mitjançant les urnes que hi ha a l’Ajuntament i al Centre Sociocultural

En els Pressupostos Participatius de l’Eliana qualsevol persona pot fer tantes propostes com vullga. Després, els ciutadans veïns de l’Eliana majors de 16 anys voten les seues favorites. D’esta manera els elianers li diuen a l’Ajuntament en què ha d’invertir l’any vinent.

Des d’este dilluns dia 8  i durant tot el mes d’abril, està oberta la fase de presentació de propostes, bé a través de la pàgina web www.lelianaparticipa.es    o bé a través de les urnes instal·lades a l’Ajuntament i al Centre Sociocultural.    

Acabada esta fase, els tècnics estudiaran les aportacions i es farà una selecció de les que siguen viables. Han de ser projectes en benefici de la comunitat, de competència municipal i, òbviament, que respecten la legislació. En arribar setembre els ciutadans podran participar en la votació per a triar-ne les preferides. Cada votant podrà donar suport a 3 propostes.

L’any passat, per exemple, hi hagué més de 100 idees presentades inicialment i vora 1000 persones participaren en les votacions per a triar les finalistes. Hi hagué 11 propostes seleccionades. Les dos més votades foren les de reparació de voreres i la insonorització i millora de ventilació del Poliesportiu Municipal.
Les obres en voreres són contínues. Les millores en les instal·lacions del Poliesportiu Municipal, que van comptar amb un gran suport de mares i pares i inclús del Consell de Xiquetes i Xiquets,  estan pendents de l’aprovació del pressupost municipal de 2019, exigència legal per a fer una nova inversió. Però la pretensió es dur-la a terme. L’Ajuntament, a banda dels diners destinats estrictament a Pressupostos Participatius, utilitza altres mecanismes per poder portar endavant estes idees del veïnat, com les Inversions Financerament Sostenibles fruit del superàvit municipal. Així, si sumem les edicions anteriors,  els elianers i elianeres ja han decidit l’ús de vora 1.000.000 d’euros en diferents accions, a més de en les esmentades voreres, com ara: l'increment i millora dels carrils bici, la creació de rutes escolars segures, l’arbrat en zones públiques, o els parcs d’exercici a l’aire lliure, entre moltes altres.   

Els veïns poden estar assabentats de tot el procés d’evolució de propostes, selecció i votació, a través de la pàgina web.  
Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :