Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

COMPROMÍS Riba-roja rebutja les acusacions de privatització del subministrament d'Aigua Potable

El Col.lectiu de Compromis de Riba-roja ha manifestat en contestació a lo publicat pel grup Riba-roja Puede que "sempre ha defensat la gestió directa dels serveis essencials que poden ser assumits per l'Ajuntament, és per això que al ple del 30 de juliol de 2012, front a l’aprovació de l’expedient de contractació per a la gestió del servei públic d’aigua potable i sanejament, Compromís va votar en contra de la iniciativa. No obstant, l’expedient va ser aprovat per l’abstenció de PSPV i els vots a favor de PP. Aquest acord va tenir com a resultat l'inici d'un recurs d'Apel·lació interposat per l'empresa d'Aigües de València, sobre aquest recurs es va pronunciar el Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana el 16 de novembre de 2016 tot dictant la sentència per la qual s'estima aquest recurs. 

Front aquesta situació trobàrem la possibilitat de dur a terme la gestió directa del subministrament d'aigua potable, com també d'altres serveis relacionats, com ara el servei de depuració d'abocaments. Amb motiu d'aquesta finestra d'oportunitat, es crea la Comissió Especial de Remunicipalització d'aquest servei i és a la sessió del 22 de febrer de 2018, quan aquest col·lectiu va votar a favor d' aquesta gestió, igual que EUPV i Riba-roja Puede. La votació no va tirar endavant pels vots en contra de PSPV i Ciutadans i l'abstenció del PP. Tot continuant aquesta línia, el dia 16 d'abril de 2018 Compromís va votar en contra de la gestió indirecta del subministrament de l’aigua potable, junt amb EUPV i Riba-roja Puede.

Malgrat els nostres esforços, una volta perduda la batalla, hem de vetlar pels interessos de les veïnes i veïns del nostre municipi, tant els residents al nucli urbà, com a les zones residencials i les empreses ubicades als polígons industrials. Per aquest motiu, hem procurat que el contracte actual tinga les millores possibles pel que fa  a les tècniques i els serveis i també amb l'aplicació de clàusules socials i mediambientals i amb l'interés d'acotar la vigència d'aquest.

 Finalment, davant les acusacions de determinat partit de dur a terme una privatització de serveis municipals, és fàcilment demostrable amb les diverses votacions que Compromís sempre ha estat a favor de la gestió directa dels serveis. El que s'ha de tenir en conter és que en el moment en què aquesta proposta no és possible s'ha d'assumir que els nostres ciutadans han depositat en nosaltres una responsabilitat en aquesta gestió i per tant, no podem fer altra cosa sinó seguir treballant per a minoritzar els efectes negatius de les mesures adoptades."

El plenari de l'Aigua, amb l'ausencia del PP
 
Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :