Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alumnes de l'IES Les Alfàbegues participen en el projecte d'inclusió social ‘Escoles Cor blanc i negre’ del València C.F.


Des d'el passat mes de desembre 12 alumnes de l'IES Les Alfàbegues de Bétera entrenen al futbol juntament amb altres joves en risc d'exclusió social procedents de centres de menors de la província de València. Tots ells formen part d'un projecte de la Fundació del València C.F.

anomenat Escoles Cor blanc i negre que té com a objectiu que els participants troben a través del futbol la motivació i compromís amb l'esport, però sobretot amb els estudis.

L'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria d'Esports, ha volgut en tot moment col·laborar amb este interessant projecte cedint les instal·lacions del Poliesportiu Municipal cada dimarts a primera hora de la vesprada. Després de diversos mesos d'entrenament, ahir es va organitzar un partit de futbol 11 en el qual els joves participants van jugar barrejats sempre amb la premissa de seguir els valors de l'esport: joc net, equip, solidaritat i respecte absolut entre ells.

Escoles Cor blanc i negre és un projecte únic que compta ja amb la col·laboració de 40 col·legis i la majoria dels centres de menors amb mesures judicials de la província de Valènica, en total, més de 800 participants. Treballen sobretot amb alumnes de primària, però en esta ocasió l'IES Les
Alfàbegues ha mostrat un vertader interés per formar part de la iniciativa i ha animat als seus alumnes de 1r d'ESO a involucrar-se a canvi de millorar acadèmicament i mostrar més interés en els estudis.
“Busquem la motivació en els estudis. Estem desitjant ajudar-los però sempre que assumisquen el compromís de vindre als entrenaments, però sobretot, d’anar a classe, comportar-se bé, i encara que nosaltres mai parlem de notes, sí que parlem d'esforç en classe”, explica Antonio Salvador, coordinador d’Escoles Cor blanc i negre.

“La contrapartida a jugar al futbol de manera gratuïta cada dimarts amb entrenadors i equipament del València C.F. és millorar en aspectes com la puntualitat i l'assistència, el comportament i l'esforç. El compromís amb el futbol és fàcil, perquè els agrada, el complicat és que es comprometen amb els estudis, però la permanència en el futbol depén directament de si han millorat en els estudis, encara que siga una mica”, explica la vicedirectora de l'IES Les Alfàbegues, Concha Romero.

“Es tracta d'un programa mixt, en el qual participen tant xics com xiques. L'objectiu del projecte és indistintament del sexe treballar amb menors en risc d'exclusió social, però com segon objectiu tenim fomentar l'esport femení”, explica el responsable del projecte, Antonio Salvador



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon