Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Ajuntament de l'Eliana convoca un ple extraordinari per a obrir la Planta Desnitrificadora

La sessió plenària se celebrarà dilluns que ve, 1 d'abril, a les 8.00 hores . En cas d'aprovar-se l'addenda al conveni, l'Eliana posaria fi a la presència de nitrats en l'aigua, amb la posada en marxa de la Planta

La situació d'alta concentració de nitrats en l'aigua és un problema estés en tota la Comunitat Valenciana i la conca mediterrània, amb 460 pous afectats en tot el territori valencià. Afortunadament, l'Eliana té una solució pròpia, després de la construcció de la Planta Desnitrificadora, que tractarà l'aigua de tota la xarxa municipal de proveïment.

Una vegada realitzats tots els informes tècnics, jurídics i de la intervenció municipal, i aconseguit un acord amb l'empresa pública ACUAMED, el següent pas l'ha de donar el Ple Municipal, aprovant o rebutjant el punt d'acord. Referent a això, l'alcalde de la localitat Salva Torrent, ha manifestat que “es tracta del millor acord possible, ha sigut un procés molt complicat i llarg, en el qual han intervingut diverses administracions i que ja arriba a la seua fi. Dilluns que ve, els regidors dels 5 partits amb representació a l'Ajuntament decidirem si volem posar en marxa la Planta i, per tant, oferir als veïns i veïnes aigua de la millor qualitat possible. Vull apel·lar al consens de tots els grups i que tinguen en compte l'interés general de tota la ciutadania a l'hora de manifestar el seu vot”.

Els informes tècnics manifesten sobre la necessitat d'obrir la Planta en nom de l'interés general i per raons de salut pública. Des del Consistori també s'ha informat que, a partir de demà, s'instal·larà un simulador en la web municipal que determine el cost que cada veí pagarà en el seu rebut després de la posada en marxa (només necessitarà introduir el calibre i el consum, que apareixen en qualsevol rebut passat). Referent a això, tècnics municipals han assenyalat que “l'increment del rebut serà moderat, atés que en el nucli urbà la mitjana serà de 4-5 euros mensuals i a les urbanitzacions entre 6-8 euros, els estudis tècnics assenyalen que el cost de l'aigua a l'Eliana continuarà sent inferior al de la resta de municipis de la comarca, fins i tot, la posada en marxa de la Planta suposarà un estalvi per a les famílies en poder prescindir de la compra d'aigua embotellada i prescindir de l'ús de descalcificadors”.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :