Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Visita l’Eliana la selecció de futbol infantil de la ciutat xinesa de Tianjin


Tianjin és la quarta ciutat més gran de la Xina 
 
El futbol és assignatura obligatòria a Tianjin des de fa tres anys


Són 25 xiquets i xiquetes, 10 entrenadors i 3 periodistes la comitiva que ha vingut des de Tianjin per a establir vincles esportius i culturals entre esta ciutat i la Comunitat Valenciana. La selecció de menuts futbolistes, sub-10, estarà esta setmana al nostre territori per a conéixer-lo i per a jugar amb els equips corresponents del Valencia, el Villarreal i el Levante. A eixos tres se suma l’Eliana, que amb l’Escola de Futbol, que té vora 500 xiquets, és una referència reconeguda en el treball d’esport base i com a planter de futurs futbolistes.

Ahir l’alcalde Salva Torrent va rebre els xiquets i la delegació que els acompanya al saló de plens i els va fer entrega de diferents presents i records de l’Eliana. És la segona volta que es fa esta iniciativa i l’alcalde ha remarcat el desig de “continuar i ampliar esta experiència enriquidora en tots els aspectes i enfortir el vincle amb la ciutat de Tianjin sobretot mitjançant l’esport”. L’equip va jugar després amb els infantils de l’Eliana.

Tianjin està situada al nord de la Xina i té més de 15 milions d’habitants. Els seu port és el més gran del nord del país i l’entrada marítima principal de Pequín.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, visità Tianjin l’any passat. Hi ha un acord de cooperació entre la ciutat xinesa i la Comunitat Valenciana, a més de compromisos de negoci entre els ports valencians i el de Tianjin, així com amb l’empresariat valencià.

El govern de Tianjin va decidir que el futbol forme part del currículum escolar tant en primària com en secundària i és una empresa valenciana, Spanish Soccer Institute, la que des de fa tres anys està organitzant el pla i formant els vora 10.000 entrenadors que se n’han de fer càrrec. Esta empresa és la que ha ideat els viatges per als xiquets xinesos a la Comunitat Valenciana. A més de jugar al futbol, fan visites culturals i tenen previst relaxar-se a la plaja.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon