Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 600 corredors inunden aquest cap de setmana el Camp de Túria en la X Carrera dels Arbres i Castells


Es tracta de un èxit de participació

La carrera dels Arbres i Castells celebra la seua desena edició amb un rècord de participació. Més de sis-cents corredors i corredores participaran aquest cap de setmana en aquest esdeveniment esportiu-turístic organitzat per la Mancomunitat Camp de Túria, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana. En aquesta carrera, amb la qual s'inaugura la temporada de grans proves de running a la comarca, s'han inscrit 40 equips, 12 més que en l'edició de 2018.

L'objectiu d'aquesta iniciativa de gran complexitat organitzativa és fomentar l'esport i promocionar turísticament els 17 municipis del Camp de Túria. De fet, els equips recorreran prop de 200 quilòmetres, dividits en 15 etapes en les quals es combinen trams de trail i asfalt. Els recorreguts han sigut dissenyats per a promocionar el ric patrimoni paisatgístic i històric dels 17 municipis que conformen el Camp de Túria. Travessa dos parcs naturals: el Parc natural de la Serra Calderona i el Parc Fluvial del Túria, i el paratge “Les Rodanes,” a Vilamarxant. També mostra alguns dels seus arbres monumentals, com la Olivera mil·lenària “LaFardeta”, a Casinos, i el bosc de sureres de “La Jabonera” a Gátova.

Així mateix, el patrimoni arquitectònic del Camp de Túria també és protagonista en aquesta carrera, podent-se contemplar les ruïnes del Castillo del Real, entre Olocau i Marines Vell; els castells de Serra, Benissanó, Riba-roja de Túria, Bétera i Vilamarxant. Altres enclavaments pels quals discorre la carrera són la “Font del Frare” del S. XVIII a Olocau; el llogaret Morisc d'Olla a Marines Vell; el Molino de la Ceja de Gátova; el “Tossal de la Buitrera” a Llíria, i la pujada al Real Monasterio de San Miguel a Llíria.

Enguany, com a novetat, la Mancomunitat Camp de Túria ha organitzat un Menú, amb el qual es pretén promocionar durant els dos dies de la carrera, l'excel·lent gastronomia tradicional d'aquesta comarca valenciana. En aquesta iniciativa, denominada “Menú Carrera dels Arbres i Castells, participen 23 bars i restaurants d'onze municipis del Camp de Túria, que oferiran plats típics d'aquesta zona com a arrossos, carns, i olles, entre altres. El menú podrà degustar-se durant el menjar i sopar del dissabte i el menjar del diumenge.

Per a la seua celebració, la Carrera dels Arbres i Castells compta amb la col·laboració d'empreses com Luanvi, la cooperativa agrícola de Bétera (COABE), la cooperativa Sant Vicent Ferrer de Benaguasil i Caixa Popular.

Dissabte
La primera etapa de dissabte partirà des de Domenyo, a les 8 del matí, i finalitzarà a l'Eliana sobre les 14 hores.


Diumenge
Diumenge la carrera començarà a Marines, a les 8.15 hores i finalitzarà sobre les 13.30 hores, al Castell de Riba-roja de Túria. En aquesta localitat, tindrà lloc el lliurament de trofeus i una paella gegant per als participants.
 
Tota la informació sobre la carrera pot consultar-se en la seua pàgina web www.carreraarbolesycastillos.es
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon