Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana prepara per al Día de la Dona actes culturals, d'entreteniment i de formació

Hui s’ha fet la presentació de les activitats a l’Eliana en commemoració del 8 de març 
El cartell d’enguany ix d’un concurs infantil

Este matí l’alcalde Salva Torrent i la regidora d’Igualtat, Isabel Montaner,  han fet la presentació de les activitats previstes en relació al Dia de la Dona. Entreteniment, cultura i conscienciació van de la mà  en la programació prevista per a enguany.  L’esdeveniment que més temps estarà actiu és l’exposició de fotografia “Dones de l’Eliana, creant referents” de Raquel Artacho, des del 4 al 20 de març al Centre Sociocultural.  Es tracta de fotografies preses a dones de l’Eliana visualitzant les seues activitats quotidianes. 

Pel que fa a la setmana central,  dilluns dia 4, Teatreliana i Áriba Teatro representaran l’obra “De vuelta al interior” dirigida per Reyes Ruiz, al Nou Espai Expositiu. 

Entre altres actes, que es poden consultar al cartell, cal destacar que dijous  7 serà un dia amb protagonisme especial dels infants. D’una banda podran gaudir de la companyia de teatre infantil La Mayu, al saló d’actes de la Biblioteca, i després al Centre Sociocultural, es farà entrega dels premis del Concurs de cartells per a la comunitat educativa de l’Eliana. El primer premi, el que ha servit per a il·lustrar les activitats d’enguany, és el que ha presentat la Classe de 4 anys B del CEIP Verge del Carme.

La regidora d’Igualtat  ha assenyalat que en estes activitats “hi ha una aposta transversal de totes les regidories”. El 7 de març hi ha previst un partit de futbol amb nombrosa  presència femenina. Pel que fa a Festes hi ha diverses iniciatives vinculades a transmetre la lluita contra el masclisme i està previst el repartiment de gots de plàstic amb serigrafies contra el maltractament i l’abús sexual. 

El 8 de març l’Ajuntament posa a l’abast el transport per desplaçar-se  a la manifestació a València. Per a tindre plaça cal inscriure’s prèviament.  La gestió la du l’Associació Alanna. 

L’Alcalde ha recordat que este Ajuntament fa molts anys que està bolcat amb la igualtat, de fet va ser un del primer a tindre una regidoria a específica, i ha destacat que “cal continuar lluitant per a que les dones arriben a llocs de comandament tant en la vida professional com en la festa”. 

Les activitats inclouen, a més, cursos de formació i actuacions musicals del Cor de l’Eliana, entre altres.  



 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon